Poliţiştii la pândă: peste 2.000 de şoferi şi pietoni amendaţi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au sancţionat peste 2.000 de şoferi şi pietoni şi au reţinut 92 de permise de conducere în urma unor controale pe drumurile din judeţele Arad, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Neamţ şi Sibiu.

Poliţiştii de la Rutieră au controlat, în 5 decembrie, 3.344 de autovehicule, dintre care 518 înmatriculate în alte state, informează, vineri, Poliţia Română într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor, poliţiştii au dat 2.010 sancţiuni contravenţionale, dintre care 310 şoferilor au condus cu viteză mai mare decât cea permisă şi 722 celor care nu purtau centura de siguranţă. Totodată, poliţiştii au amendat 153 pietoni care au traversat prin loc nepermis.

Peste 90 de şoferi au râmas fără permise

În ziua controlului au rămas fără permise de conducere 92 de şoferi, dintre care şapte au fost prinşi conducând cu viteză mai mare cu 50 de kilometri pe oră decât cea permisă şi doi erau la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au constatat trei infracţiuni, doi şoferi opriţi pentru control fiind prinşi băuţi la volan şi un altul fiind depistat conducând un autovehicul neînmatriculat.

În ziua controalelor făcute de poliţişti în cele opt judeţe a fost înregistrat un singur accident rutier. De asemenea, a fost constatată o reducere a numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere şi a abaterilor de către şoferii români care conduc autovehicule înmatriculate în alte state.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite