Poliţiştii de frontieră solicită un nou concurs pentru trecerea în corpul ofiţerilor, după ce gradul de ocupare a posturilor a fost sub 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră solicită un nou concurs pentru trecerea în corpul ofiţerilor, după ce gradul de ocupare a posturilor a fost sub 50%. Sindicaliştii reclamă că la IGPF au fost grile cu mai multe variante de răspuns, faţă de concursul din cadrul IGPR, unde a existat o singură varantă de răspuns, iar gradul de ocupare a posturilor a trecut de 95%.

”În weekend-ul care tocmai a trecut s-a susţinut proba scrisă la concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor la nivelul structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Au fost susţinute concomitent, atât în cadrul IGPR , cât şi IGPF, însă gradul de ocupare a posturilor vacante scoase la concurs a fost diferit la cele două instituţii. Dacă în cazul IGPR, gradul de ocupare a fost  de peste 95%, la cel organizat de IGPF, gradul de ocupare a fost de sub 50%. Motivul pentru care a existat această discrepanţă a fost că subiectele de examen la IGPR au avut grile cu un singur răspuns, în timp ce la IGPF au fost grile cu mai multe variante de răspuns  şi în acelaşi timp  au fost scoase/ adăugate cuvinte în plus în răspunsurile grilelor”, a transmis, luni, Sindicatul Europol. 

Sursa citată a precizat că, ţinând cont că toate aceste concursuri au fost aprobate de Ministerul Afacerilor Interne, iar intenţia a fost de ocupare  a tuturor posturilor scoase la concurs, s-a solicutat Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră să efectueze de îndată demersuri pentru organizarea unui nou concurs de trecere în corpul ofiţerilor cu respectarea prevederilor art. 33, alin. 1 lit.  a si c din Ordinul MAI nr. 140/2016, care specifică faptul că grilele de apreciere/corectare ”să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu tematica şi bibliografia afişată” şi de asemenea ”să aibă un grad de dificultate care să permită abordarea şi soluţionarea acestora”. 

Peste 18.000 de candidaturi au fost înscrise pentru cele 2.086 de locuri disponibile în întreaga ţară, la toate structurile, proba scrisă având loc în weekend.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite