Poliţiştii au dat iama în cămătarii din Piteşti şi Slobozia. Ce profit au făcut din împrumuturi ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au reţinut trei persoane
Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au reţinut trei persoane

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu un procuror DIICOT, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeş, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în localităţile Piteşti şi Slobozia, la domiciliile a 3 persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2017, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă unor persoane care nu îndeplineau condiţiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare, percepând dobânzi lunare variabile între 10% şi 30%, a comunicat Poliţia Română.

„Atunci când se aflau în imposibilitate de a achita dobânzile lunare şi sumele restante, membrii grupării ar fi recurs la şantaj şi ameninţări cu acte de violenţă. Victimele identificate până în prezent ar fi obţinut, cu titlu de împrumut, sume de bani pentru care ar fi plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei”, se precizează în comunicat. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 1 laptop, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi aproximativ 35.000 de lei.

„Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani, vor fi conduse la sediul DIICOT Piteşti, pentru audieri”, a mai transmis Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite