Poliţiştii comunitari, salvaţi de Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Dan Untaru şi Maria Coiculescu păzesc operele
Târgu-Jiu: Dan Untaru şi Maria Coiculescu păzesc operele

Primăria Târgu-Jiu a cerut ca 54 din cei 230 de poliţişti comunitari trimişi în şomaj să revină la lucru. Cei 96 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare sunt insuficienţi pentru paza obiectivelor din oraş, în condiţiile în care trebuie asigurată paza la operele lui Brâncuşi.

„Insistăm pentru a obţine avizul de suplimentare, astfel încât să ne acoperim posturile de pază la Ansamblul Monumental Calea Eroilor. În cel mult o săptămână vom obţine avizul, iar selecţia poliţiştilor va fi făcută de către reprezentanţi ai primăriei şi ai Consiliului Local", a precizat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu-Jiu.

Operele, păzite non-stop

Pentru ca cel puţin doi poliţişti comunitari să asigure paza operelor 24 de ore din 24, s-a renunţat la patrule de ordine publică în mai multe zone.

„Am fost la Ordine Publică, iar de o săptămână asigur paza operelor în Parcul Central. O să fie mai dificil fără ceilalţi colegi, mai ales că vin şi sărbătorile, trebuie asigurate foarte multe zone şi este nevoie de o suplimentare", spune poliţistul comunitar Dan Untaru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite