Poliţiştii au aplicat mii de sancţiuni pentru defecţiuni ale maşinilor la sistemele de frânare şi direcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Poliţiştii au verificat, în ultimele două zile, peste 10.000 de maşini, iar în urma raziei, au fost aplicate 5.700 de sancţiuni pentru nereguli precum defecţiuni la sistemele de frânare, direcţie, iluminare sau altele care puneau în pericol siguranţa.

Potrivit Poliţiei Române, au fost reţinute peste 10 permise. La acţiunea desfăşurată în perioada 14-15 februarie, au participat aproape 1.000 de poliţişti rutieri şi peste 100 de specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, care au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea accidentelor produse din cauza deficienţelor maşinilor. Au fost verificate peste 10.000 de maşini.

„Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 120 au fost pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcţie şi 12 pentru deficienţe ale sistemul de frânare. Prezenţa unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranţa circulaţiei, poliţiştii dispunând măsuri pentru remedierea lor”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Astfel, pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare, au fost reţinute 4 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite