Poliţişti umiliţi în propria autospecială de un „pasager“: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Un poliţist a fost sfidat, în maşina de Poliţie pe care o conducea, de un bărbat aflat pe bancheta din spate, alături de un alt pasager şi o poliţistă. În timp ce se filma, bărbatul i-a spus poliţistului de la volan să-l lase „acolo, pe stânga”, ca şi cum ar fi dat comandă unui taximetrist.

Bărbatul s-a filmat pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie şi a postat clipul video pe o reţea de socializare, în timp ce-i spunea şoferului poliţist unde vrea să coboare.

Pe bancehat din spate a maşinii de Poliţie se afla un alt bărbat, cu telefonul mobil în mână, şi o femeie poliţist:

În filmare se aude cum bărbatul care filma îi spune poliţistului: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”, comandă dată parcă unui taximetrist, nu unui om al legii.

Contactat de Antena 3, purtătorul de cuvânt al sindicatului Europol a vorbit comportamentul arogant al unor infractori, care nu pot fi ţinuţi în frâu din cauza lacunelor legislative.

”Este o dovadă vie că nici în anul 2020, poliţiştii din stradă nu au suficient de multe proceduri, nu au prevederi legale exprese cu privire la modul în care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii. În realitate, nici în acest moment, nu putem spune cu certitudine dacă persoanele conduse la sediul poliţiei pot să fie indisponibilizate de telefonul mobil pe durata acestei deplasări sau nu. 

Sigur, când ajung la sediul poliţiei, avem prevederi exprese, este clar, sunt indisponibilizaţi de telefoanele mobile pentru că vorbim de o zonă cu flux de informaţii clasificate. Însă în interiorul autospecialelor, nu avem nicio prevedere. Şi iată cum astfel de gesturi de sfidare, de bătaie de joc la adresa poliţiştilor, fac ravagii”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite