Poliţist comunitar prins dormind în post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Stan (45 de ani), liderul sindicatului Prolex, a fost filmat în timp ce dormea în maşină, deşi ar fi trebuit să supravegheze un parc aflat în amenajare. Poliţistul comunitar a fost reclamat că dormea în post după ce câţiva localnici susţin că au fost nevoiţi să alerge un hoţ, în locul lui Vasile Stan.

De pază la un parc

La 9 iulie, de la ora 18.00, bărbatul a intrat în tura de noapte. Poliţistul comunitar ar fi trebuit să patruleze până la ora 6.00 dimineaţa. „La data respectivă, acesta trebuia să asigure paza pe centura oraşului. Pe şoseaua Varianta Nord, Vasile Stan fusese repartizat să supravegheze un parc aflat în amenajare, unde se găseau depozitate diferite materiale de construcţii", a declarat Daniel Anghel, şeful Poliţiei Comunitare Călăraşi.

În jurul orei 4.00, câţiva locuitori din zonă sesizează că un hoţ ar umbla la materialele din parc. Potrivit reclamaţiei, oamenii l-au găsit pe poliţist în maşina sa, dormind. Au încercat să-l trezească, dar nu au reuşit, motiv pentru care l-au fotografiat şi l-au reclamat şefilor Poliţiei Comunitare.

Poliţistul neagă că ar fi dormit în timpul serviciului. „Nu este adevărat! Înregistrarea nu este una autorizată. Este o făcătură a Sindicatului Columna şi a conducerii Poliţiei Comunitare. Ei sunt supăraţi pentru că noi, cei de la Prolex, vrem să apărăm drepturile oamenilor", a declarat Vasile Stan.

În rivalitate cu alte sindicate

Liderul sindicatului rival, Columna, îl acuză pe agentul Stan că prin comportamentul său ar strica imaginea instituţiei. „Există patru martori care l-au văzut dormind. Mă întreb ce au crezut cetăţenii din acea zonă şi ce credibilitate mai avem noi, ca funcţionari publici, când l-au văzut pe un coleg de-al nostru dormind în timpul serviciului", a declarat Mihai Câmpeanu. Potrivit şefului lui Stan, acesta nu este un agent plăcut de colegi.

„E un procesoman. Stan dă pe toată lumea în judecată. Relaţiile dintre el şi colegi sunt, în 99% din cazuri, tensionate. Cum îl deranjează cineva, cum ameinţă că îl cheamă în instanţă", a declarat Daniel Anghel, şeful Poliţiei Comunitare Călăraşi.

Cazul a ajuns acum la Comisia de Disciplină care are rolul de a ancheta acestă situaţie şi de a stabili sancţiunile care se impun. Agentul riscă să-şi piardă slujba, dacă se va dovedi că a dormit în timpul serviciului. Vasile Stan primeşte lunar un salariu de 800 de lei, la care se adaugă orele de patrulare noaptea, care sunt plătite cu câte un leu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite