Politicienii de tip Haplea şi Televiziunea publică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut, iată, mai bine de trei luni de când Parlamentul României a izbutit să trimită la plimbare vechiul Consiliu de Administraţie al TVR în frunte cu lamentabilul preşedinte al acestuia, dl. Stelian Tănase.

Respectivii nu au fost demişi fiindcă nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile, deşi nu şi le-au îndeplinit deloc, nu pentru că nu ar făcut nimic bun, şi nu au făcut, nu deoarece s-au manifestat haotic şi diletant şi s-au manifestat astfel cu asupra de măsură. Ori fiindcă s-au dovedit de slabă calitate umană şi profesională, pentru că şedinţele lor erau ineficiente, fiind precumpănitor interesaţi nu de problemele TVR, ci exclusiv de încasarea indemnizaţiei de şedinţă ori pentru că, de la un moment dat încolo, nu făceau decât politica partidului ce îi trimisese în respectivul Consiliu.

Ci, pur şi simplu, pentru că PSD s-a încontrat cu PNL, partid care, în cel mai iresponsabil chip cu putinţă, a prelungit menţinerea în post a lui Stelian Tănase care i-a redevenit serv prea-plecat. Azi, precum slugile devenite inutile trecut pe linie moartă. Vechiul Consiliu şi Stelian Tănase inclusiv au fost goniţi dintr-un TVR unde nici nu trebuiau să intre vreodată doar fiindcă PSD a primit în ultimul moment sprijinul UNPR, adică al preşedintelui acestuia, dl. Gabriel Oprea, supărat foc deoarece în emisiunile informative ale Televiziunii publice s-au dat ştiri despre plagiatele girate de fostul vicepremier. TVR făcându-şi astfel datoria de a informa.

Deşi nu avem nici un motiv să regretăm, ba dimpotrivă, demiterea nici a lui Stelian Tănase, nici a colegilor săi de C.A. nu putem să nu constatăm că multiplele concedieri menţionate mai sus reflectă viziunea profund politicianistă care de 26 de ani încoace subminează activitatea, credibilitatea şi starea financiară a Televiziunii Române.

Din 23 septembrie, funcţia de director general interimar al TVR a fost încredinţată doamnei Irina Radu. De atunci şi până azi, d-na Radu a avut o întâlnire cu membrii Comisiile de cultură şi una cu conducerea Parlamentului. În ambele ocazii, directorul general interimar al TVR a prezentat situaţia dramatică a instituţiei pe care o conduce, iminenţa falimentului şi, deci, a încetării activităţii. Cu aceeaşi ocazie, Irina Radu a propus câteva soluţii de avarie. Insistând însă că o rezolvare reală nu se poate obţine decât prin reaşezarea din temelii a principiilor de organizare şi funcţionare a TVR, fapt imposibil dacă Parlamentul nu adoptă o nouă lege al cărei rost ar fi acela de a înlocui vechea şi ineficienta lege 41/1994. De fiecare dată, Irina Radu şi reprezentanţii TVR care au însoţit-o nu au primit decât promisiuni. Uneori chiar insulte de la pitici politici gen culturnicii Georgică Severin, Gigel Ştirbu ori loterista Liliana Mincă.

La data de 25 noiembrie, când s-a desfăşurat ultima întâlnire de acest gen, conducerea Parlamentului le-a făgăduit reprezentanţilor TVR că, în maximum trei săptămâni, instituţia va avea un nou Consiliu de Administraţie. Care încă din primele zile ale existenţei sale ar fi trebuit să facă ceea ce au făcut fără rost şi Consiliile anterioare. Să întocmească planuri de măsuri, absolut inutile şi inaplicabile, în condiţiile în care legea 41 rămâne pe mai departe în vigoare.

Cele trei săptămâni au trecut demult. Şi, cum era de aşteptat, Parlamentul şi conducerea lui nu şi-au ţinut făgăduiala. Mai întâi pentru că respectiva instituţie, în frunte cu domnii Tăriceanu şi Zgonea, este defectivă de onoare. În al doilea rând, fiindcă altele au fost priorităţile aleşilor. Începând cu aceea de a-şi vota lor şi, mai apoi, clientelei şi activului de partid cu funcţii în administraţiile locale şi judeţene pensii speciale. În pofida oricăror considerente economice. Căci de bun simţ nici nu ne putem gândi că mai poate fi vorba, acesta fiind demult evacuat din Casa Poporului.

Aceste noi privilegii cu care s-au autogratulat parlamentarii, au provocat, cum era de aşteptat, nemulţumirea populară. Drept pentru care vreo 14 deputaţi pesedişti s-au gândit să inventeze o supapă, ceva care să-i păcălească pe cei mai slabi de minte, să-i bucure că au şansa de a economisi vreo 4 luni pe lună. Aşa că cei 14 pitecantropi politici au scornit o iresponsabilă iniţiativă legislativă vizând completa eliminare a taxei radio-tv. Motivând hoţeşte, cum le sunt firea şi caracterul de păcălici naţionali, că nimeni nu poate fi obligat să plătească pentru un serviciu pe care nu şi-l doreşte, de care nu are nevoie, pe care îl socoteşte neperformant.

Dar, oare eu, alegător şi cetăţean, trebuie să plătesc prin taxele mele contribuţii care să se regăsească în achitarea pensiilor nesimţite ale unor foşti parlamentari pe care nu i-am dorit, de care nu am avut nevoie, pe care îi socotesc complet neperformanţi şi pe care, pur şi simplu, îi dispreţuiesc? În frunte cu parazitul şi adormitul naţional ce răspunde la numele de Anghel Stanciu. Deputat PSD de Iaşi, cunoscut în colegiul în care a fost ales în primul rând prin semnificativa lui poreclă- Haplea. Ca şi prin malversaţiunile în care s-a dovedit maestru înainte şi după 1989, prin aviatorismul său politic şi prin nedezminţita lui dorinţă de căpătuială. Relevant fiind faptul că respectivul a fost condamnat şase luni cu suspendare pentru vina de a-şi fi angajat odrasla. În deplină conformitate cu codul de morală relativă despre care tot bate din gură dl. Liviu Dragnea, crezând că mai poate prosti pe cineva.

Alături de iscălitura lu Haplea-Stanciu, găsim şi semnătura timişoreanului Andea Petru, fost lider de frunte al studenţilor comunişti, universitar timişorean şi apărător al plagiatelor academice la nivel înalt. Că doar cine se aseamână se adună.

Fireşte, nu faptul că Haplea-Stanciu, goanga uaseceristă Petru Andrea şi încă vreo doisprezece pesedei mai puţin celebri îşi mai dau o dată arama şi dezgustătorul lor politicianism pe faţă contează. Proiectul de lege inventat de minţile obtuze, descreierisite, slăninoase ale deputatului Stanciu, ale deputatului Andea şi ale comilitonilor lor, tovarăşi de hazna politică şi morală pesedistă, nu face decât să mai fie o pagină ataşată consistentului dosar al felului în care de 26 de ani încoace politicienii au tratat Televiziunea publică. Pe care au socotit-o o simplă prestatoare de servicii în interes propriu şi de care au uitat ori s-au descotorosit de-a dreptul în clipa când aceasta nu le-a mai fost necesară.

Nu numai parlamentarii care i-au dat TVR Consilii de Administraţie formate din pomanagii şi ţuţeri politici conduse de catastrofali preşedinţi-directori generali, aşa cum au fost Tudor Giurgiu, Alexandru Sassu, Alexandru Lăzescu, Elwis Săftoiu sau Stelian Tănase, indivizi care astăzi ar trebui să dea cu subsemnatul, ci şi membrii feluritele guverne care s-au succedat din 1990 încoace au vini uriaşe faţă de TVR. Victor Ponta, de pildă, nutrea o vină viscerală faţă de instituţia din Calea Dorobanţi, el fiind primul pesedist căruia i-a trecut prin slaba-i minte de plagiator ordinar apărat cum altfel de sus-numitul Andea, ideea anulării taxei. Nici tehnocratul Dacian Cioloş, care în mai puţin de 50 de zile de când e prim-ministru, a comis gafe cât pentru un întreg mandat de 4 ani, nu dă semne că i-ar păsa de TVR.

Bruxellezul nostru premier a preferat să se ducă în cocina dotată cu camere de luat vederi a agentului acoperit/descoperit Robert Turcescu. Acolo unde aflu că va deveni moderator până şi infractorul internaţional Cristian Sima. Probabil că, dacă ar mai fi în viaţă, criminalul Râmaru ar primi şi el la Unde tv o emisiune. Ceva de genul Pentru dumneavoastră, doamnă! La fel de indiferent faţă de soarta Televiziunii publice e preşedintele Klaus Iohannis, ale cărui zile de mandat se vor numără probabil în zile de concediu alternate cu zile de vacanţă.

Dovedind cu toţii că între ei şi sus-menţionaţii Stanciu- Haplea ori Andea, protectorul plagiatorilor nu e nici o diferenţă.

Cazul TVR, instituţie ce îşi sărbătoreşte într-o nemeritată situaţie aniversarea de care ea însăşi pare să fi uitat, nefiind decât un argument în acest sens.

La mulţi ani, TVR! La mulţi ani, stimaţi cititori ai adevărul.ro!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite