Politicieni de speţă joasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tagma politicienilor români tupeişti fără margini, obraznici cât cuprinde, aroganţi, sfidători şi batjocoritori la adresa românilor de rând pe spinarea cărora s-au căţărat la putere, este din ce în ce mai mare. Şi la vedere. Fără oprelişti de cetăţenii pe care-i batjocoresc în permanenţă. Fără „fereală“, în văzul şi auzul lumii. Fără respect faţă de oameni. Total imorali.

Politicieni de speţă joasă care tratează România ca pe cea mai tută şi decăzută vânzătoare de plăceri. Politicieni care şterg cu ţara pe jos, în numele interesului mafiei politice şi şterpelesc tot ce le cade în mână, în interesul poporului umilit şi batjocorit cu bună ştiinţă. Politicieni iresponsabili din cauza cărora au murit şi mor zilnic oameni nevinovaţi.

Cetăţenii simpli ai României, cei care nu fac parte din tagma politicienilor, a diferitelor mafii sau grupuri organizate de corupţie, se revoltă tot mai tare pe zi ce trece, aflând de cât mai multe ”acte de vitejie şi curaj”, făcute în numele şi spre ”binele” poporului de ”iubiţii” lor conducători de partid şi de stat. Din când în când, astfel de  ”vitejii” sunt aflate ca urmare a producerii unei tragedii sau alta, cum a fost şi cea în urma căruia a murit la datorie, poliţistul/motociclist din coloana personală a ”bravului” general Gabriel Oprea, cea mai celebră eminenţă cenuşie a momentului.

La aproape o săptămână de la tragedie, timp în care opinia publică indignată şi-a pus numeroase întrebări în privinţa coloanei oficiale a marelui demnitar, pe val, generalisimul Oprea, şi a împrejurărilor în care s-a produs acccidentul, timp în care s-a solicitat autorităţilor să-şi facă treaba şi să afle numele vinovaţilor de moartea unui om nevinovat, domnia sa a catadicsit să facă declaraţii de presă. Acest lucru s-a întâmplat după ce în tot acest timp, de marţi şi până luni, revoltaţi, unii poliţişti, subordonaţi din Ministerul Afacerilor Interne, au început să dea pe surse, sub protecţia anonimatului, declaraţii prin care prezentau abuzurile înaltului demnitar. Tot în acest timp, s-au pus scut pentru acesta şi unii colegi de ”Interes naţional”, apărându-l şi declarând cu tărie că este alb ca laptele şi pur ca un bebeluş!

L-am văzut pe ministrul Oprea la televizor, luni, când intra cu o mină gravă, în sediul ministerului, preocupat numai el ştie de ce lucruri, fără să răspundă la salutul gărzii înlemnite înaintea sa. Probabil se gândea profund ce o să le răspundă jurnaliştilor cu întrebări ”indecente, nesimţite”, că de cealaltă parte a presei, umilă, slugarnică, controlată, nu avea nici o grijă. Cu calm, tupeu, doza de cinism cotidiană, ”Interesul naţional„ a declarat fără echivoc, că se afla ”în timpul unei deplasări desfăşurate în scop profesional!!!”, fără să dea detalii în ce consta scopul profesional. Şi evident, că nu a încălcat legea. Păi, se aştepta cineva să declare că este responsabil de încălcarea legii? Evident că nu. Şi cu asta, basta. N-a vrut să răspundă la întrebările fireşti ale jurnaliştilor.

O altă mostră de mare tupeu, ”demnitate şi curaj”, obrăznicie publică, a dat dovadă, cu câteva zile înainte, un alt mare membru al Guvernului, ministrul Eugen Nicolicea, care întrebat telefonic de un reporter al postului Europa FM, referitor la incidentul soldat cu moartea poliţistului din coloana oficială a generalisimului Oprea, demnitarul l-a făcut praf pe jurnalist:

Reporter: Aţi vorbit cu domnul vicepremier şi...

Eugen Nicolicea: N-am vorbit. Altceva?

Reporter: Ştiaţi că era într-o coloană oficială. De unde venea şi unde se îndrepta?

Eugen Nicolicea: Acest lucru este evident, că era într-o coloană oficială. Venea de la o instituţie din domeniul siguranţei naţionale şi se îndrepta spre Minister. Altceva?

Reporter: Acolo condiţiile meteo, din ce am aflat de la Poliţie, nu permiteau folosirea unui antemergător. Era frig afară? Ploua? Mă auziţi, domnule ministru?

Eugen Nicolicea: Da, ai făcut o afirmaţie. Pune întrebarea.

Reporter: De cine a fost luată această decizie să se folosească un poliţist pe motocicletă în faţa coloanei oficiale.

Eugen Nicolicea: La intrarea în serviciu, condiţiile meteo erau bune, iar în condiţiile în care acestea se schimbă, decizia de a ieşi din coloană îi aparţine motociclistului. Dacă tot comentezi comentarii, în zilele acestea n-au fost temperaturi sub zece grade la orele despre care vorbiţi voi.

Reporter: Potrivit legii, membrii Guvernului pot folosi coloana oficială doar în cazuri de urgenţă. Era un caz de urgenţă?

Eugen Nicolicea: Am ajuns la Guvern. Îţi mulţumesc frumos.

Concluziile mostrei de ”bărbăţie” şi ”inteligenţă„ ale acestui ministru, parlamentar, politician, cum vreţi să-i mai ziceţi, le poate trage fiecare dintre cititori.

O altă mostră de batjocorire a sublimei noastre ţărişoare cu locuitorii ei care nu fac parte din găştile diverselor interese politice sau de altă natură, este şi gâlceva premierului Ponta cu ”cetăţeanul Klaus”, din colecţia toamnă-iarnă, aş zice. După ce şeful Guvernului a fost acuzat de preşedintele României, şi nu este prima dată, că a sărit calul şi a încercat să pună la cale politica externă cu vecinii, fără a avea mandat în acest sens, acuzatul, pardon, era să zic inculpatul, a replicat, umflându-şi muşchii, cu dedicaţie pentru ”cetăţeanul Klaus”, că ”s-a dus la Bruxelles ca Surda la horă şi, cum s-a dus aşa s-a şi întors!” Şi pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu face nimic, d-aia s-a dus premierul la Sofia, să rezolve problemele nerezolvate, a mai ţipat ”Micul Titulescu”, arogant, cu tupeu, la presă, ca să audă cine trebuie.

Acestea sunt doar mici exemple de tupeu, aroganţă şi prostie din partea vremelnicilor aflaţi, momentan, la putere. Dar, dacă le-ar contabiliza cineva, ar constata că România este terfelită zi şi noapte de aceşti indivizi şi alţii de aceeaşi teapă. Tagma politicienilor de speţă joasă pare tot mai mare şi mai puternică, batjocorind permanent cetăţenii oneşti, considerându-i doar slujitorii atotputernicilor zilei şi nu invers, cum ar fi normal.

Oare cât o să le mai meargă acestor indivizi, să-şi facă mendrele pe spatele poporului român? Toată lumea ştie că, la un moment dat, se strange funia în jurul gâtului fiecărui nelegiuit.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite