Poliţia Română vine cu clarificări: Promoţia noiembrie 2019 este complet echipată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română a transmis că din cei peste 3.000 de agenţi de poliţie din promoţia 2019, absolvenţii din promoţia noiembrie sunt complet echipaţi pentru misiunile de iarnă în timp ce, pentru promoţia din septembrie 2019, mai sunt necesare 1.373 de scurte cu guler din blană naturală, 597 de pantaloni de tercot, 1.472 de perechi de ghete de iarnă şi 1.196 de căciuli din blană naturală.

„Promoţiile de agenţi de poliţie din anul 2019 au fost constituite din 3.191 de absolvenţi: 1.594 în promoţia septembrie 2019 şi 1.597 în promoţia noiembrie. Referitor la promoţia noiembrie 2019, aceasta este complet echipată. În ceea ce priveşte promoţia din septembrie 2019, poliţiştii în cauză beneficiază de o ţinută adaptată sezonului rece (şapcă de stofă pentru iarnă, impermeabil de ploaie, scurtă exterioară de iarnă - complet modular, pulover, bluză matlasată cu mâneci detaşabile, bluzon interior, costum din stofă de iarnă, cămaşă bluză cu mânecă lungă, pantaloni din tercot de iarnă pentru bărbaţi, pantofi de iarnă, fular, ciorapi/dresuri). În vederea completării ţinutei pentru promoţia din septembrie pentru sezonul rece, mai este necesară asigurarea cu 1.373 de scurte cu guler din blană naturală, 597 de pantaloni de tercot, 1.472 de perechi de ghete de iarnă şi 1.196 de căciuli din blană naturală”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Autorităţile susţin că aceste articole au fost deja achiziţionate, urmând a fi distribuite unităţilor teritoriale începând de vineri.

„Articolele respective au fost contractate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmând ca, din 13 decembrie 2019, să fie distribuite către unităţile la care au fost încadraţi absolvenţii promoţiei septembrie, cu excepţia a 721 de căciuli din blană naturală pentru bărbaţi întrucât, în prima parte a anului în curs, a fost anulată procedura de achiziţie a acestora, având în vedere cerinţele de modificare a modelului uniformei de serviciu a poliţiştilor. Pentru a asigura şi acest articol de echipament, Inspectoratul General va dispune toate măsurile pentru soluţionarea cu celeritate a situaţiei în cauză. Această stare de fapt a fost generată de cerinţele de modificare a modelului uniformei de serviciu a poliţiştilor şi implicit a actelor normative ce reglementează asigurarea cu echipament a poliţiştilor şi standardele tehnice de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi de reglementările din domeniul achiziţiilor (termene, procedură, contestaţii)”, mai precizează IGPR.

Poliţia mai dă asigurări că nu există nicio problemă cu necesarul de carburant.

„Referitor la dotarea poliţiştilor, facem precizarea că la nivelul structurilor teritoriale se află, în acest moment, 29.600 de spray iritant lacrimogen după ce, în luna noiembrie, au fost distribuite 7.800 de bucăţi structurilor care au solicitat, 30.000 de mijloace de imobilizare (cătuşe), 15.400 de tomfe şi 1.375 de bastoane telescopice.

În ceea ce priveşte carburantul, revenim cu precizarea că la nivelul Poliţiei Române nu există această problemă, toate unităţile având asigurat necesarul de carburant pentru misiunile specifice serviciului poliţienesc”, arată IGPR.

Hainele de vară ale poliţiştilor, bune pentru misiuni de iarnă

În urmă cu două zile, presa a relatat că 3.500 de tineri poliţişti din toată ţara tremură de frig în misiuni. Nu au primit uniformele de iarnă aşa că sunt nevoiţi să meargă la intervenţii sau să dirijeze circulaţia în cămaşă şi geacă de primăvară. Ministerul de Interne recunoaşte problema, dă vina pe lipsa banilor si promite că agenţii vor primi uniformele de iarnă în săptămânile următoare.

„Este ţinuta de vară, bluzonul acesta, pentru acum am acest pulover primit de la minister, o cămaşă cu mânecă lungă şi atât. Probabil că ei s-au gândit că o să mergem la muncă luni la rând cu o singură cămaşă”, a declarat un poliţist pentru Digi24.

„După ce am primit uniforma ni s-a spus că urmează să primim şi uniforma de iarnă de la unităţile de repartiţie, în schimb toată lumea dă din umeri, toţi şefii spun că nu sunt bani”, a declarat un altul pentru acelaşi post de televiziune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite