Poliţia Română se dotează cu staţii radio TETRA care au funcţia „om la pământ”. Cum funcţionează sistemul când agentul este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română este în plin proces de dotare cu staţii radio de ultimă generaţie. Este vorba de 10.000 de staţii portabile Motorola Solutions, model TETRA MTP3550.

Staţiile sunt extrem de performante, au acoperire la distanţe mari sau în interiorul clădirilor şi oferă conectivitate îmbunătăţită în timpul misiunilor critice.

În plus, foarte important, dispune de funcţionalitatea „om la pământ”, care sporeşte siguranţa ofiţerilor prin alertarea automată a centrului de comandă atunci când un agent are nevoie de ajutor. Concret, dacă un poliţist este atacat, printr-o simplă apăsare de buton, acestă poate alerta dispeceratul, iar în centru de comandă sosesc automat şi coordonatele omului aflat  în pericol. Astfel, Poliţia Română intră în grupul select al organizaţiilor de siguranţă publică din zeci de ţări care sunt dotate cu astfel de sisteme moderne comunicaţie produse de Motorola Solutions, producător care mai oferă şi soluţii de analiză video sau centre de comandă pentru misiuni critice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite