Poliţia Română aniversează vineri 194 de ani. Mai multe evenimente vor avea loc sâmbătă în Parcul Titan din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Românî sărbătoreşte vineri, 25 martie, 194 de ani de atestare documentară. Cu acest prilej, mai multe evenimente vor alea loc sâmbătă în Pracul Titan din Capitală.

Poliţia Română organizează, sâmbătă, începând cu ora 10.00, mai multe evenimente în Parcul Titan din Capitală.

Pe lângă prezentarea activiătăţii şi a dotărilor Poliţiei, pariticipanţii vor purtea vedea un exerciţi al celor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Aceştia vor prezenta un exerciţiu tactic cu un desant din elicopter pe o ambarcaţiune a Serviciului de Politie „Delta Dunării” aflată pe lacul din parc. 

„Va fi o premieră, pentru prima dată în istoria Poliţiei Române vom premia câinele poliţist al anului. În cursă au intrat 5 echipaje canine care au participat, în anul 2015, la cele mai dificile misiuni cum sunt cele de căutare a persoanelor dispărute, de depistare a ţigărilor de contrabandă sau a drogurilor disimulate în locuri pe care infractorii le credeau de negăsit”, potrivit unui comunicat emis de IGPR.

În 2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite