Poliţia britanică a arestat 17 români dintr-o reţea de trafic de persoane care ţinea în sclavie 29 de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia britanică a arestat 17 români, în urma unei operaţiuni care a vizat destructurarea unei reţele internaţionale de trafic de carne vie. Poliţiştii au descoperit 29 de presupuse victime în urma intervenţiei.

Au fost efectuate raiduri în 16 oraşe din Marea Britanie, echipa britanică de intervenţie fiind sprijinită în această operaţiune de Poliţia Română, scrie The Evening Standard.

Poliţiştii au descoperit 29 de presupuse victime, după ce au destructurat reţeaua de români acuzaţi că aduceau femei în Marea Britanie pentru prostituţie. 17 persoane (14 bărbaţi şi trei femei), cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, au fost arestate sub suspiciune de sclavie, prostituţie, acuzaţii legate de droguri şi posesia unei arme cu şocuri electrice. 

Un alt bărbat care ar fi implicat în acest caz a fost arestat la Constanţa.

Victimele sunt femei între 20 şi 40 de ani, fiind salvate de poliţiştii britanici şi transportate într-un centru special.

Ambasadorul României la Londra a lăudat operaţiunea, iar un purtător de cuvânt pentru poliţiştii români aflaţi în Regatul Unit a declarat că „operaţiunea de astăzi este un alt exemplu al excelentei cooperări dintre autorităţile celor dăuă state”.

„Operaţiunea a fost organizată simultan în amândouă ţările într-o coordonare perfectă”, a mai explicat purtătorul de cuvânt, reiterând angajamentul Poliţiei Români de a-şi continua lupta împotriva oricărei forme de criminalitate alături de Poliţia Metropolitană.

Operaţiunea a presupus cooperarea a numeroase instituţii: procuratura britanică, poliţia şi procuratura română, ambasada României, Europol şi Eurojust.

 "Operaţiunea de astăzi a inclus 16 adrese din Londra şi 4 din România, iar scopul a fost distrugerea reţelei de crimă organizată şi salvarea victimelor", a declarat inspectorul de poliţie Richard McDonagh pentru presa britanică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite