Ce idei trăznite mai au miniştrii PNL-işti. Românii din disapora să cheltuie 10 euro lunar pe produse tradiţionale pentru a susţine economia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După recentele condamnări ale foştilor miniştrii liberali se pare că cei ce se mai află încă prin funcţii au început să simtă nevoia de a ieşi în evidenţă. Nu ştiu dacă frica de D.N.A. sau pur şi simplu o intensă activitatea intelectuală l-a făcut pe Ministrul David să încerce să aibă ”idei geniale”.

Prezent la la întâlnirea de lucru interinstituţionala organizată miercuri, 29 ianuarie, la Bucureşti, la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale a României, de reprezentanţa Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia ministrul a avut o revelaţie: fiecare român din străinătate să consume de 10 euro pe lună produse tradiţionale româneşti.

Astfel, conform analizei de-a dreptul excepţionale făcută de vizionarul ministru "În comunităţile mari, dacă am încuraja fiecare român să consume de 10 euro produse tradiţionale româneşti, ar fi o piaţă în Italia şi în Spania de 10 milioane de euro lunar. Ceea ce ar însemna, doar la aceste două pieţe, un volum potenţial de export din România de 250 - 300 de miloane de euro anual. Este vorba de produse tradiţionale româneşti, pentru că n-o să poţi vinde, de exemplu, cafea turcească, dar ciocolata cu rom, ţuica, cârnaţi.. produse sau servicii, reprezintă o piaţă pe care cei mai mulţi dintre producătorii români nu o conştientizează."

Pe lângă faptul că această bazaconie este prezentată la modul glorificator de către gazetaromânească, un organ de presă care tinde să devină un fel oficios personal al ministrului liberal, ideea ar fi bună dacă ar fi exprimată eventual de un student la ştiinţe economice aflat în anul întâi de studiu.

Adică ministrul îşi permite să dea lecţii mediului de afaceri românesc, care nu înţelege domnule şi nu conştientizează cum e cu piaţa externă şi mai ales are impertinenţa să le sugereze românilor de pretutindeni să mai cheltuie nişte bani, aşa... din proprie iniţiativă.

Nu ajung miliardele de euro pe care aceştia le trimit anual în ţară şi nici nu contează faptul că românii deja s-au organizat foarte bine în diaspora şi nu au nevoie de ideile trăznite ale celor care le-ar mai baga mâna o dată în buzunar dacă ar putea.

Lăsând la o parte faptul că din cele 10 milioane de lei alocate de românilor de pretutindeni în anul 2013, o sumă derizorie de altfel,  ministrul nu a reuşit să trimită asociaţiilor româneşti decât maxim 8 milioane, restul fiind trimişi înapoi la bugetul statului, ministrul a uitat în totalitate declaraţiile pompoase din 2013, când promitea în stânga şi dreapta că va dubla bugetul alocat românilor de pretutindeni.

Nu numai că nu a reuşit să facă acest lucru dar nu a fost în stare să cheltuie banii alocaţi, aşa puţini cum au fost, pentru anul 2013.

Aşadar, ministrul  care se laudă că este coordonatorul unei structuri din care fac parte 17 instituţii care îşi propun un plan coerent şi integrat  pentru sprijinul comunităţilor româneşti din afara graniţelor a găsit soluţia ideală pentru a realiza acest plan: Să mai cheltuie românii din afara graniţelor un ban în plus că poate aşa intră mai mulţi bani pe impozite şi taxe la bugetul de stat.

Poate ministrul David încă nu ştie, dar românii din diaspora cheltuie mult mai mult pe produse tradiţionale şi firmele româneşti deja sunt prezente în comunităţile româneşti pentru că există cerere. Şi asta se întâmplă nu de ieri de azi ci de ani buni. Dar poţi să-i explici asta unui fost miliţian care are drept principală preocupare să îi dezvolte afacerile socrului Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României? Ce va spune marele prieten şi aliat politic, Relu Fenechiu, când va citi, în revista presei gogomăniile debitate de cel pe care l-a susţinut necondiţionat să ajungă, de două ori, ministru?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite