UPDATE FOTO Coduri de ploi şi ninsori. Cel portocaliu de averse a fost restrâns la două judeţe. Capitala şi 14 judeţe, sub cod galben de ploi până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mai multe judeţe de ţară a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire FOTO Adevărul
În mai multe judeţe de ţară a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire FOTO Adevărul

Vremea rea a cuprins aproape toată ţara. Ploile abundente au inundat sute de străzi, iar vântul care a bătut şi cu 80 de kilometri / oră a rupt mai mulţi arbori, blocând traficul rutier şi cel feroviar pe mai multe zone. În plus, în mai multe judeţe ploile s-au transformat în ninsori. Şoferii care nu aveau maşinile echipate de iarnă au fost întorşi din drum. Marţi după-amiază, 14 judeţe sunt sub cod galben de ploi şi două, sub cod portocaliu.

UPDATE Avertizările de cod galben de ninsori emise marţi de meteorologi, valabile pentru judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Bacău, Neamţ, Buzău şi Prahova, au expirat. 

Potrivit centrului Infotrafic, DN73 Bran (judeţul Braşov) - Câmpulung (judeţul Argeş) a fost redeschis. 

Circulaţia feroviară este blocată la Timişul de Sus după ce mai mulţi pomi au căzut peste şine din cauza zăpezii. Echipele CFR sunt la faţa locului pentru a remedia în cel mai scurt timp situaţia.

UPDATE Traficul pe DN1 Braşov - Predeal, întrerupt, marţi după-amiază, pentru deszăpezire, a fost redeschis, potrivit Centrului Infotrafic. Conform sursei citate, rămân în continuare închise patru drumuri naţionale, pentru a permite intervenţia utilajelor de intervenţie. 

Acestea sunt DN1A Săcele (judeţul Braşov) - limita cu judeţul Prahova, DN73A Predeal - Râşnov, DN2D Ojdula (judeţul Covasna) - limita cu judeţul Vrancea şi DN73 Bran (judeţul Braşov) - limita cu judeţul Argeş.

Potrivit Infotrafic, DN73 Bran (judeţul Braşov) - limita cu judeţul Argeş va fi redeschis în scurt timp, însă va fi instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care nu sunt echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

În cazul celorlalte trei drumuri naţionale închise - DN1A Săcele (judeţul Braşov), limita cu judeţul Prahova, DN73A Predeal - Râşnov şi DN2D Ojdula (judeţul Covasna), limita cu judeţul Vrancea - se estimează că circulaţia va fi reluată în dou-trei ore.

UPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie a restrâns codul portocaliu, astfel că, până la ora 2.00 acesta mai este valabil doar pentru judeţele Constanţa şi Tulcea unde ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor mai atinge local 40-50 de litri pe metru pătrat. Intensificările de vânt vor fi susţinute, cu viteze la rafală de 70 km/ şi temporar peste 80-90 km/h.

În schimb, în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, iar trecător şi în Subcarpaţii Moldovei, Transilvaniei şi Munteniei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vremea se va menţine deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

Mai mult, până la ora miercuri la ora 8.00 va fi valabil un cod galben de ploi pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Gorj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Reamintim că, până la ora 16.00, judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Bacău, Neamţ, Buzău şi Prahova se află sub avertizare de cod galben de lapoviţă şi ninsori.

ninsoare brasov

Imagine din Poiana Braşov

UPDATE Meteorologii au prelungit, până la ora 16.00, avertizarea de cod galben de lapoviţă şi ninsoare pentru judeţele Braşov, Covasna şi Harghita

În aceste judeţe, în zonele limitrofe ale muntelui, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, valabilă până la ora 16.00 pentru judeţele Suceava, Bacău şi Neamţ. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi sub formă de lapoviţă şi ninsori în zona subcarpatică şi de munte, precum şi intensificări ale vântului care pe crestele montane pot depăşi 100 km/h, viscolind zăpada.  

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis şi o atenţionare de cod galben, valabilă în intervalul orar 13.25 - 16.00 pentru zona montană a judeţelor Buzău şi Prahova

Potrivit meteorologilor, aici se vor semnala cantităţi de precipitaţii care se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în zonele montane şi submontane. De asemenea, cantităţile de precipitaţii pot atinge 10-15 l/mp. Totodată, specialiştii ANM anunţă intensificări ale vântului care pot atinge 30 - 40 km/h. 

Până la ora 14.00, judeţele Braşov, Covasna şi Harghita s-au aflat sub avertizare de cod galben de lapoviţă şi ninsoare.

UPDATE Începând cu ora 13.45, DN73 Câmpulung (judeţul Argeş) - Bran (judeţul Braşov) a fost închis în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Centrul Infotrafic a anunţat că în judeţul Braşov, începând cu ora 12.00, a fost restricţionat accesul autovehiculelor neechipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Astfel, maşinile nu pot pătrunde pe DN1, între Dârste şi limita cu judeţul Prahova. 

Măsura a fost luată pentru a preveni blocarea drumului şi în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

În plus, poliţiştii au instituit filtre pe DN1 pentru a verifica dacă şoferii au maşinile echipate de iarnă. Cei care nu au fost găsiţi în regulă au fost întorşi din drum.

Totodată, în judeţul Argeş, începând cu ora 12.15, pe DN73 Câmpulung - limita cu judeţul Braşov şi pe DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte a fost restricţionat accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care nu sunt echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă. 

Şi această măsură a fost luată în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

De asemenea, începând cu ora 12:45, în judeţul Covasna, traficul rutier este întrerupt pe DN10, în zona Întorsura Buzăului, din cauza unui TIR care a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Se estimează că circulaţia va fi reluată peste o oră.

Pe DN2D Ojdula - limita cu judeţul Vrancea şi pe DN11 Breţcu - Oituz este restricţionat accesul autovehiculelor neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

image


Foto

Stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri
image

Foto

prima ninsoare brasov

UPDATE În perioada 30 septembrie, ora 6.00 – 1 octombrie, ora 6.00, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a anunţat că a intervenit în 12 localităţi, respectiv municipiul Călăraşi, oraşul Budeşti (judeţul Călăraşi), municipiul Craiova (judeţul Dolj), municipiul Feteşti (judeţul Ialomiţa), municipiul Slatina (judeţul Olt), municipiul Ploieşti, comuna Măneciu Pământeni (judeţul Prahova), oraşul Voluntari, satul Dudu, comuna Chiajna (judeţul Ilfov), municipiul Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman) şi municipiul Bucureşti.

În total, au fost inundate trei locuinţe, 13 curţi şi grădini, 5 subsoluri şi beciuri, 5 străzi şi un drum naţional.

De asemenea, au fost închise patru porturi (Midia, Mangalia, Constanţa Sud Agigea şi Bara Sulina) şi s-a intervenit pentru degajarea a 30 de copaci doborâţi de vânt.

În această perioadă au acţionat 209 pompieri cu 77 mijloace de intervenţie. Alături de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au intervenit şi membri ai  Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi ai serviciilor voluntare.

În prezent, pompierii acţionează în continuare pentru limitarea şi eliminarea urmărilor fenomenelor manifestate în toate zonele vizate, în municipiul Bucureşti intervenindu-se, în principal, pentru degajarea copacilor căzuţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, în intervalul orar 5.00 – 11.00, au fost 74 de evenimente dintre care trei privind desprinderea unor elemente de acoperiş, 57 de căderi de arbori, cinci panouri publicitare căzute, şase acumulări de apă, 31 de maşini avariate, cinci străzi inundate.

În Capitala, troleibuzele liniilor 71, 93 şi 96 circulă deviat de pe Bulevardul Vasile Milea, din cauza unor probleme la reţeaua electrică, iar traficul tramvaielor 1, 8, 11 şi 25, blocat din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe linie, a fost reluat, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, traficul pe linia troleibuzelor 71, 93 şi 96 a fost reluat, însă acestea circulă devizat, de pe Bulevardul Vasile Milea spre Liceul Auto, din cauza unor probleme la reţeaua electrică.

UPDATE Un bărbat a fost lovit de un copac căzut în Capitală în zona 1 Mai, a precizat coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

UPDATE Din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată, circulaţia feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş,, informează compania „CFR” SA.

Trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti - Craiova şi Bucureşti - Braşov pot înregistra întârzieri de 10-15 minute între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş.

Călătorii pot solicita informaţii despre eventualele întârzieri în traficul feroviar, din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.

Traficul aerian din Capitală nu este afectat 

Traficul aerian se desfăşoară normal pe aeroporturile „Henri Coandă” şi „Aurel Vlaicu” din Capitală. Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au anunţat că marţi, până la ora 10.00, nu au fost înregistrate întârzieri şi nici au fost anulate zboruri pe cele două aeroporturi, din cauza condiţiilor meteo.

UPDATE În judeţul Harghita circulaţia rutieră este îngreunată din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

Aici a început să ningă marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă între 1 şi 5 centimetri în pasurile şi trecătorile de pe drumurile naţionale din judeţ.

O situaţie specială se înregistrează la Hargita Băi, unde ninge viscolit, iar zăpada adunată pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, în timp ce în afara şoselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zăpadă.

Drumul nu a fost curăţat până la ora transmiterii acestei ştiri, iar mai multe maşini neechipate cu anvelope de iarnă au ajuns în şanţurile de pe marginea DN 13A, drumul de acces în staţiune.

Jandarmii montani de la postul Harghita Băi au intervenit în sprijinul şoferilor care au rămas blocaţi în trafic.

„Jandarmii montani recomandă tuturor turiştilor care au nevoie de ajutor să apeleze cu încredere serviciul naţional pentru apelul unic de urgenţă 112, jandarmii fiind în permanenţă gata să ofere primul ajutor, atât în Harghita Băi, cât şi la Borsec, Lacul Roşu şi Băile Tuşnad”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu.

Aceasta este prima ninsoare înregistrată în acest sezon în judeţul Harghita. Cea mai scăzută temperatură din judeţ, de -1 grad Celsius, a fost înregistrată marţi diminaţă la Vârful Bucin.

Zăpada a creat probleme şi în judeţul Covasna

Centrul Infotrafic din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că în judeţul Covasna, după ce s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, începând cu ora 10:45 a fost reluat traficul rutier pe DN11, la ieşirea din Breţcu către Oituz şi pe DN2D Ojdula - limita cu judeţul Vrancea.

„Având în vedere că în unele zone montane ninge, le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă“, mai precizează sursa citată.

Un microbuz cu elevi a rămas înzăpezit în Vrancea

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă a fost nevoie de intervenţia cu un utilaj al primăriei, precizează Mediafax.

„Microbuzul şcolar a rămas înzăpezit în satul Poiana Stoichi, din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil. În zonă este viscol, ceea ce îngreunează şi mai mult deplasarea maşinilor. Am mers cu un utilaj cu lamă şi am scos microbuzul din zăpadăi, iar copiii au ajuns cu bine la şcoală. Bătrânii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva. Porumbul este necules, merele sunt în copaci, iar iarna a venit”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru.

El spune că a solicitat ISJ Vrancea un microbuz cu tracţiune 4x4 pentru a face faţă.

UPDATE Şi cei care călătoresc cu metroul au avut de suferit. Din cauza ploilor abundente în zona staţiei Aurel Vlaicu s-a produs un scurtcircuit. Circulaţia a fost oprită timp de aproximativ 20 de minute, după care circulaţia a fost reluată doar pe un fir. Reprezentanţii Metrorex au declarat penttu adevarul.ro că remedierea defecţiunii care a dus la circulaţia pe un singur sens între staţiile Aviatorilor şi Pipera va mai dura, nefiind sigură. 

UPDATE Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, susţine că până la această oră au fost destul de multe solicitări, însă este vorba în principal de situaţii în care pacienţii au nevoie de consultaţii sau transport la medicul de familie.

„În momentul acesta sunt 27 de cazuri în aşteptare, doar două fiind urgenţe. Oamenii sună la noi, însă în afară de faptul că se circulă foarte greu, nu au fost probleme. Azi noapte, în schimb, ne-am confruntat cu un caz mai deosebit, pentru că o ambulanţă a fost blocată în Ilfov. Situaţia s-a rezolvat, iar pacientul şi personalul n-au avut de suferit”, a explicat pentru adevarul.ro Alis Grasu.

Aceasta a adăugat că în prezent se lucrează pe tură fără recuperări şi fără concedii. „Dacă va fi cod roşu, îi vom chema de acasă şi pe cei care sunt în concediu”, a subliniat Alis Grasu.

O femeie rănită de un copac căzut a suferit un traumatism cranio-cerebral

La rândul său, medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, a precizat că a existat o singură solicitare, fiind vorba de o femeie care a fost lovită de un copac căzut.

„Doamna respectivă, care avea 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de femur, starea ei fiind stabilă. A fost transportată la Spitalul Elias din Capitală pentru investigaţii amănunţite”, a declarat pentru adevarul.ro Bogdan Opriţa.

În Capitală, în timpul nopţii de luni spre marţi, mai multe străzi au fost inundate, fiind necesară intervenţia lucrătorilor de la Apa Nova. 

Probleme au fost şi în judeţul Ilfov, mai exact în Pantelimon şi Popeşti Leordeni, unde drumurile au fost acoperite de apă. De asemenea, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci.

Pe Bulevardul Lacul Tei un copac a căzut peste două maşini, însă nu au fost victime. Şi în dreptul Facultăţii de Drept a căzut un copac.

Linii de tramvai blocate din cauza copacilor rupţi de vânt

De asemenea, tramvaiele liniilor 1, 8, 11, 25 şi troleibuzele 71, 93 şi 96 din Capitală sunt blocate din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe carosabil, potrivit purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, citat de Mediafax.

Potrivit lui Tobescu, circulaţia pe linia tramvaielor 1, 8, 11 şi 25 este blocată din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut în dreptul staţie Inox, de pe Şoseaua Progresului. Troleibuzele liniilor 71, 93 şi 99 nu circulă din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut pe Bulevardul Vasile Milea, a mai spus Tobescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti a explicat că pe arterele principale din Capitală se circulă cu dificultate. Printre străzile cu „probleme” se numără şi Bulevardul Iuliu Maniu, Valea Oltului, Iancu de Hunedoara şi Bulevardul Tineretului. 

Trafic restricţionat pe mai multe artere din ţară

De asemenea, marţi dimineaţă circulaţia a fost întreruptă pe centura Bucureşti în judeţul Ilfov între Măgurele şi Bragadiru, din cauza unui camion răsturnat. În această zonă, circulaţia autovehiculelor a fost însă reluată.

Tot pe centura Capitalei, între Glina şi Splaiul Unirii, traficul a fost întrerupt, până la ora 9.20, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism, iar o persoană a fost rănită. Circulaţia a fost deviată între kilometrii 24 şi 27, prin Bucureşti.

În schimb, în judeţul Ialomiţa, circulaţia a fost întreruptă pe DN1D Urziceni—Albeşti-Paleologu, între Jilavele şi Ciorani şi pe DN1C Slobozia—Pogoanele, în comuna Griviţa, din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă, arată Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit aceleaşi surse, în judeţul Giurgiu, traficul rutier a fost întrerupt pe DN61, în localitatea Vadu Lat, din cauza unui copac căzut pe partea carosabilă.

Pe de altă parte, în judeţul Constanţa, vântul puternic a închis porturile, după ce valurile au ajuns, în larg, şi la şapte metri. La ţărm, valurile au atins trei-patru metri înălţime. Vântul bate în rafale ce ating pe alocuri chiar şi 50-60 de kilometri pe oră, astfel încât un copac a fost smuls din rădăcini, pe o şosea intens circulată din centrul oraşului de reşedinţă. 

Cod portocaliu de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii valabilă începând de luni de la ora 23.00 pentru râurile din judeţele Tulcea şi Constanţa.

De la ora 20.00 au intrat sub avertizare de cod galben Desnăţui, afluenţii de stânga ai Jiului şi cursul mijlociu al Jiului, afluenţii Oltului inferior, Vedea şi afluenţii săi, afluenţii Argeşului inferior, afluenţii Ialomiţei şi Călmăţui. 

De asemenea, avertizarea de cod galben se menţine pe râurile din bazinele hidrografice Timiş superior şi pe afluenţii săi, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu superior şi afluenţii săi. În aceste zone se pot înregistra creşteri de debite şi niveluri. Avertizările sunt valabile până pe 2 octombrie, ora 10.00.

În urmă cu două săptămâni, nouă oameni au murit în judeţul Galaţi după ce au fost luaţi de viituri. A plouat atunci cu peste 100 de litri de apă pe metru pătrat, dar ordinul de evacuare a fost dat de majoritatea primarilor când apele treceau deja de un metru.

Vremea rea se menţine până la sfârşitul săptămânii

Meteorologii au anunţat că până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi scăzute, în unele zone acestea vor fi chiar şi cu 10 grade mai mici decât normele climatologice ale perioadei.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Ghid de siguranţă rutieră pentru şoferi. Când trebuie schimbate cauciucurile de vară şi ce păţesc şoferii care nu au maşinile dotate corespunzător

Mare atenţie, şoferi! Ţinând cont de faptul că, în unele zone din ţară, iarna şi-a intrat deja în drepturi, Poliţia Rutieră atenţionează că folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiderent de data calendaristică. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Ploi şi frig în toată România. Cod portocaliu de ploi pentru Bucureşti şi 8 judeţe din sud-est

Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Bucureşti-cod portocaliu: o femeie, la spital după ce a fost lovită de o creangă. Inundaţii, străzi, tramvaie şi trolee blocate. Aglomeraţie la metrou

Capitala se află sub cod portocaliu de ploi, marţi, motiv pentru care aversele şi vântul puternic au dat peste cap viaţa bucureştenilor. Copacii căzuţi au blocat pe rând străzi ori chiar bulevarde, au avariat maşinile parcate, dar şi străzi din oraş au fost inundate complet. Bucureştenii sunt sfătuiţi de autorităţi să folosească mijloacele de transport în comun, cu precădere metroul pentru a evita eventualele pericole.

Navă americană de pasageri, redirecţionată spre alt port din Marea Neagră

O navă de croazieră care trebuia să acosteze în noaptea de luni spre marţi în Portul Constanţa a eşuat în manevre şi a trebuit să se îndrepte spre alt port din Marea Neagră. Vasul de pasageri Silver Spirit, cu 667 persoane la bord, a încercat să acosteze în Portul Constanţa, dar vremea nefavorabilă l-a împiedicat să se apropie de cheu în siguranţă.

Constanţa, copleşită de Codul portocaliu. Drumul European 60, blocat parţial

Codul portocaliu pune în dificultate judeţul Constanţa. Ploaia torenţială ţine din weekend şi va mai dura până miercuri. Combinată cu vântul de Dobrogea, ploaia lasă fără curent şi fără apă localităţi din judeţul Constanţa, dar şi zone din reşedinţa de judeţ.

Ploaia torenţială face ravagii. Zeci de gospodării, inundate la Budeşti şi Călăraşi

Ploaia torenţială ce nu mai conteneşte de mai bine de 48 de ore a dat bătăi de cap în mai multe localităţi din judeţ. Zeci de case au fost inundate la Călăraşi şi Budeşti, iar echipajele de pompieri abia au putut să facă faţă solicitărilor.

Prima ninsoare din sezon, la Braşov. Ninge cu fulgi mari ca-n poveşti

Prima zi din luna octombrie a venit în acest an în Braşov cu o ninsoare ca la carte. În această dimineaţă, au căzut primii fulgi de zăpadă din acest an în Braşov. De la ora 11.30 ninge cu fulgi mari, ca-n poveste.

Un microbuz cu elevi a rămas blocat în zăpadă la Vintileasca

Un microbuz cu elevi a rămas blocat în zăpadă la Vintileasca

În microbuz se aflau trei elevi, care făceau naveta de la Poiana Stoichii către şcoala din Bahnele, elevi care au ajuns în siguranţă la şcoală după ce s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite