Plenul CSM ia în discuţie miercuri deciziile de revocare a magistraţilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul CSM ia în discuţie miercuri revocarea judecătorilor Ghica şi Danileţ       FOTO Adevărul
Plenul CSM ia în discuţie miercuri revocarea judecătorilor Ghica şi Danileţ       FOTO Adevărul

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie, miercuri, deciziile adunărilor generale ale Curţilor de Apel şi Judecătoriilor privind revocarea magistraţilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Surse din Consiliul Superior al Magistraturii au declarat că Direcţia Legislaţie a CSM a emis un punct de vedere privind procedurile de revocare a celor doi membri ai CSM, care va fi discutat în şedinţa de miercuri.

Tot atunci se va discuta dacă termenul de 15 zile în care trebuie ca CSM să ia act de deciziile adunărilor generale ale judecătorilor privind revocarea membrilor Consiliului este „un termen de recomandare sau este unul imperativ“.

Judecătorul Adrian Bordea, reprezentantul magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii, şi-a anunţat, marţea trecută candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, în urma şedinţei Secţiei pentru judecători a forului.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au retras candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, înaintea şedinţei din 23 ianuarie a Plenului CSM în care urma să aibă loc alegerile pentru această funcţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite