Planuri de weekend. Trafic aglomerat spre munte şi vreme capricioasă. Lista drumurilor care trebuie evitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să plece la munte în weekend trebuie să se pregătească pentru aglomeraţie pe DN1 şi în zona staţiunilor montane, mai ales în Sinaia, dar şi pe drumul către mare, pe A2, avertizează poliţiştii. Meteorologii anunţă cod galben de caniculă în toată ţara până sâmbătă seara, când sunt aşteptate ploi, în vestul, centrul şi nordul ţării, valabile şi duminică.

Vineri după-amiază traficul rutier se va intensifica, în special pe DN1 Bucureşti - Braşov şi pe A2 Bucureşti – Constanţa, avertizează poliţiştii de la Infotrafic.

Poliţiştii de la Centrul Infotrafic au anunţat deja, la ora 13.00, că traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti -Braşov.

„În orele următoare, este posibil să se circule în coloană în staţiunile montane prahovene. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, care acţionează pentru fluidizarea circulaţiei în principalele intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni. Pentru evitarea aglomeraţiei, reamintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele”, potrivit reprezentanţilor Infotrafic.

Însă, pe DN1 este posibil să se formeze coloane de maşini la intrarea în Comarnic dinspre Bucureşti, pe raza staţiunilor montane prahovene şi în zona lucrărilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Aici, sunt închise cele două benzi de circulaţie pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Braşov, între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri. Pe porţiunea respectivă, traficul rutier se desfăşoară doar pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, în ambele direcţii, însă există o singură bandă pe sens.

Aşa că cei care aleg răcoarea de la munte în acest weekend s-ar putea confrunta cu cei mai mulţi nervi din cauza traficului, mai ales că Infotrafic anunţă că în judeţul Prahova continuă lucrările de amenajare urbanistică în centrul staţiunii Sinaia, iar traficul rutier este deviat pe DN1 - varianta care trece prin dreptul gării.

„În cazul în care la Comarnic şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei se vor forma coloane de autovehicule, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să ajungă la Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia – Săcele“, spun reprezentanţii Infotrafic.

Autorităţile au anunţat că pe 15 august vor deschide patru pasarele pietonale care vor traversa DN 1 (două în staţiunea Buşteni şi câte una în localităţile Azuga şi Comarnic), pentru a evita cozile kilometrice de maşini care se formează în fiecare weekend pe drumul naţional care traversează staţiunile de pe Valea Prahovei. Însă, primarii de pe Valea Prahovei vor pasaje subterane şi scări rulante şi spun că le vor înlocui într-un an.

Lista drumurilor în lucru, ce trebuie evitate

În afară de lucrările din Sinaia, care afectează traficul spre staţiunile montane, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a publicat pe site-ul oficial lista completă a drumurilor din ţară cu probleme, pe care au loc lucrări de reparaţie şi pe care traficul este fie închis, fie restricţionat, menţionând şi rutele ocolitoare.

Iată lista completă publicată vineri de CNADNR:

image
image
image

Restricţii pe Podul Calafat-Vidin

Până la data de 30 septembrie 2013, la solicitarea autorităţilor bulgare, în scopul fluidizării traficului turistic în sezonul estival, pe podul Calafat - Vidin a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 12 tone şi mai mult de două axe, în zilele de vineri, în intervalul orar 16:00 - 20:00, iar duminica între orele 14:00 şi 22:00.

De asemenea, autorităţile bulgare au solicitat restricţionarea circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 20 de tone în zona de frontieră Calafat - Vidin în zilele caniculare, când temperatura aerului depăşeşte 35°C, potrivit Infotrafic.

Vreme schimbătoare în weekend: caniculă şi ploi, vineri cod portocaliu

În acest sfârşit de săptămână vremea va fi caniculară în vestul şi în sudul ţării, unde indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Sâmbătă seara vom avea parte de ploi în aproape toate regiunile, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Meteorologii au extins vineri codul galben de caniculă şi pentru toată ziua de sâmbătă, 10 august, când vremea se va menţine călduroasă în toată ţara. Va fi caniculă în vestul şi local în sudul şi centrul ţării unde temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină, potrivit avertizării emise vineri de ANM.

Sâmbătă se răceşte

Sâmbătă se va răci uşor faţă de ziua anterioară, însă vremea va fi în continuare călduroasă la nivelul întregii ţări, caniculară după-amiaza local în vest şi sud-vest şi izolat în sud-est şi centru, zone unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când se vor semnala averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în regiunile vestice, nord-vestice şi izolat în restul teritoriului. În unele zone vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări în sudul ţării şi de scurtă durată în timplul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi 36 de grade în Crişana, Banat, vestul şi sudul Olteniei, precum şi sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa între 16 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 12 grade.


Prognoză de weekend. Meteorologii au prelungit până sâmbătă codul galben de caniculă. Duminică: ploi, descărcări electrice şi vânt

Meteorologii au extins codul galben de caniculă până sâmbătă. Vineri ne aşteaptă o zi cu temperaturi ridicate în toată ţara, maximele depăşind 36-37 grade Celsius. Sâmbătă valul de căldură va persista, însă pe parcursul zilei de duminică vom avea parte de  ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Sfârşit de săptămână cu „două feţe“: vineri avem parte de caniculă, sâmbătă seara va ploua

În acest sfârşit de săptămână vremea va fi caniculară în vestul şi în sudul ţării, unde indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Sâmbătă seara vom avea parte de ploi în aproape toate regiunile, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Pasarele cu scandal peste drumul naţional. Şoferii, bucuroşi. Primarii de pe Valea Prahovei, nemulţumiţi că pasajele vor strica aspectul staţiunilor

În timp ce autorităţile de la Bucureşti au decis să construiască patru pasarele în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru a fluidiza traficul, primarii susţin că acestea vor fi demolate după doar un an pentru că strică aspectul oraşelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite