UPDATE Planul roşu de intervenţie, activat în Harghita, în urma unui accident între un autoturism şi un microbuz. Două persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul roşu de intervenţie a fost activat în judeţul Harghita, în urma unui accident produs între un autoturism şi un microbuz.

GALERIE FOTO

UPDATE 16.30 Autorităţile din Harghita anunţă că bilanţul final al accidentului produs pe DN 12 arată că două persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite, între care una grav. Accidentul a fost provocat de şoferul autoturismului care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu microbuzul. Şoferul vinovat şi pasagera din maşină sunt cei care şi-au pierdut viaţa.

UPDATE 14.20 Potrivit unui bilanţ provizoriu, un bărbat din autoturism a murit, a femeie a fost descarcerată şi este în stare gravă, tot din autoturism, în timp ce şase persoane din microbuz au răni uşoare. 

Din primele informaţii, tragedia a avut loc pe Drumul Naţional 12 şi s-a soldat cu două victime, una decedată, una încarcerată, care se aflau în autoturism. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în microbuz se aflau aproximativ 20 de persoane, care prezintă răni uşoare. „În acest moment se face evaluarea tuturor ocupanţilor”, arată sursa citată. 

La faţa locului au fost mobilizate o autospecială pentru victime multiple, o ambulanţă SMURD, trei ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă, o descarcerare grea cu spital mobil, o autospecială complexă cu stingere cu modul de prim ajutor. 

„În urma activării planului roşu au mai fost alertate încă patru echipaje de prim ajutor SMURD şi elicopterul SMURD”, transmit autorităţile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite