Plângerea privind neînceperea urmăririi penale a lui Traian Băsescu în dosarul „Demisia în cinci minute“ ajunge la Judecătoria Sector 5

Plângerea privind neînceperea urmăririi penale a lui Traian Băsescu în dosarul „Demisia în cinci minute“ ajunge la Judecătoria Sector 5

Traian Basescu FOTO Eduard Enea

Plângerea făcută de Ioan Şerb după decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru că nu şi-a ţinut promisiunea din 2007 de a demisiona în cinci minute dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, ajunge la Judecătoria Sectorului 5, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis declinarea cauzei la această instanţă.

 Dosarul în care Ioan Şerb a contestat, la începutul lunii septembrie, decizia procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de neîncepere a urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu a fost înregistrat la începutul lunii septembrie şi judecat miercuri de instanţa supremă.

Judecătorul a constatat că nu instanţa supremă este competentă să analizeze plângerea lui Ioan Şerb care are ca obiect "neurmărirea/netrimiterea în judecată" şi a decis declinarea cauzei la Judecătoria Sectorului 5, care urmează să stabilească un termen de judecată.

Traian Băsescu a declarat miercuri, înainte de judecarea dosarului la instanţa supremă, că Ioan Şerb i-a cerut lui Tiberiu Niţu, când acesta era procurorul general al României, să fie deschis dosarul “Demisia în 5 minute".

Procurorii Parchetului instanţei supreme au deschis dosarul după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul, au făcut cercetări şi au dispus din nou închiderea cauzei, însă Ioan Şerb a contestat la ICCJ decizia procurorilor.

Fostul preşedinte a spus că mai are şi alte dosare, printre care dosarul cu casa din strada Mihăileanu, care a fost redeschis, deşi fusese închis.

“Niţu a făcut un abuz, dar asta este viaţa. Djn câte ştiu, mai este încă un dosar, cu doamna Firea, în care nu mi s-a comunicat dacă mai sunt inculpate sau nu. Un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani. Ăsta este cel mai umilitor din cele pe care le am. Să acuzi un preşedinte, după ce şi-a încheiat mandatul, că a spălat bani, este şi o lipsă de decenţă”, a mai spus Traian Băsescu.

În 17 aprilie 2007, Traian Băsescu a afirmat că dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute.

“În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional', spunea atunci Traian Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările