Plângerea făcută de OPSPI împotriva lui Diaconescu a fost depusă la PICCJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Procurorul Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), a declarat, că plângerea împotriva lui Dan Diaconescu a fost depusă, urmând a fi examinată şi a se stabili competenţa în raport de obiectul ei şi valoarea prejudiciului.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a anunţat că va sesiza miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Un reprezentant al OPSPI a venit la Parchetul instanţei supreme, miercuri, în jurul orei 15.30 pentru a depune sesizarea. Acesta a văzut că programul de lucru pentru relaţia cu publicul şi pentru depunerea sesizărilor s-a încheiat la ora 15.00, moment în care a plecat, fără să facă declaraţii jurnaliştilor aflaţi la sediul PICCJ.
Purtătorul de cuvânt al PICCJ, Ramona Bulcu, a precizat, pentru Mediafax, că plângerea OPSPI a fost depusă, fiind examinată pentru a se stabilit competenţa structurii de Parchet ce va face investigaţii, în raport de obiectul plângerii şi de valoarea prejudiciului.

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite