Plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul interzicerii aplicaţiilor mobile de taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliului General al Municipiului Bucureşti  votează joi  proiectului privind Regulamentul referitor la serviciul de taxi
Consiliului General al Municipiului Bucureşti  votează joi  proiectului privind Regulamentul referitor la serviciul de taxi

Nicuşor Dan a anunţat că va depune vineri plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu împotriva iniţiatorilor proiectului privind Regulamentul referitor la serviciul de taxi, dacă acesta va fi adoptat în forma propusă,  în cadrul  şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de mâine, 6 septembrie.

"Regulamentul are mari probleme de legalitate. Dacă va fi adoptat constituie o infracţiune - abuz în serviciu-  care e de competenţa DNA. Anunţ de acum - în ipoteza în care acest regulament o să treacă mâine de Consiliul General, poimâine, vineri, la ora 11,00, la DNA, îi aştept pe ziarişti să le fac cunoscut conţinutul plângerii penale pe care o voi depune împotriva iniţiatorilor acestui proiect", a declarat Nicuşor Dan.

Plângerea va fi îndreptată împotriva Primarului General, Gabriela Firea, Directorului Direcţiei Juridice, Adrian Iordache şi îi vizează de asemenea pe cei care au realizat raportul  de specialitate :Cosmin Gheorghiu, Directorul executiv al Direcţiei Transport, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei, Lucian Ene, Director general al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice şi pe Secretarul general al Municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir.

Principala problemă a Regulamentului este legată de interzicerea aplicaţiilor mobile pentru taxi, aplicaţii care sunt folosite de zeci de mii de bucureşteni, care de altfel şi-au manifestat susţinerea faţă de folosirea lor, prin semnarea unei petiţii, în urmă cu şase luni.

Regulamentul pe care doreşte să-l impună din nou Gabriela Firea  încalcă două directive europene. Prima  prevede  că în momentul în care se interzice o activitate ce ţine de produse ale societăţii informaţionale trebuie notificată Comisia Europeană cu cel puţin trei luni înainte.

Cea de-a doua directivă europeană încălcată stipulează că acele produse ale societăţii informaţionale care sunt în sine doar produse ale societăţii informaţionale, şi nu au legătură cu alte activităţi economice, nu necesită nicio reglementare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite