Piteşti: UPDATE: Principala ipoteză: sinuciderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două cadavre au fost găsite spânzurate unul lângă altul
Cele două cadavre au fost găsite spânzurate unul lângă altul

Anchetatorii merg pe varianta sinuciderii, dar nu exclud nici crima. Rezultatul autopsiei este cel care va elucida misterul în cazul celor două cadavre găsite spânzurate în pădurea Trivale. Victimele nu au fost încă identificate.

Misterul încă planează asupra descoperirii macabre din Pădurea Trivale. Timpul se scurge şi anchetatorii nu au reuşit încă să descopere identitatea celor două victime care au fost găsite spânzurate de un copac, în ziua de Paşte. Speră ca rezultatul necropsiei să elucideze o parte din mister: modul în care cei doi au murit.


Anchetatorii încearcă acum să refacă firul evenimentelor. Ei iau în calcul ca ipoteză principală sinuciderea, tot mai multe indicii ducând către această concluzie.


"Cadavrele celor două persoane au fost descoperite în pădurea Trivale de către un cetăţean care se plimba prin pădure. Principala ipoteză este cea a sinuciderii, în urma cercetării la faţa locului fiind găsite probe care întrunesc dovezile pentru această ipoteză. Nu excludem însă nici varianta unei crime, urmând ca rezultatul necropsiei să se stabilească cauza decesului şi timpul aproximativ când aceştia au murit.”, a declarat subinspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.


Probele duc către ipoteza sinuciderii
Criminaliştii au găsit cadavrele celor doi la o distanţă mare de aleea pietonală, în inima pădurii. Cei doi au ales doi copaci alăturaţi ca în clipa morţii să stea faţă în faţă, pe direcţia nord-vest. Au împărţit bucăţi din aceeaşi funie din care şi-au confecţionat ştreangurile. Anchetatorii au găsit urme de tăiere prin ardere pe funie, iar în buzunarul bărbatului se afla o brichetă. Picioarele le atingeau solul, semn că se puteau salva în orice moment din ghearele morţii. Dorinţa de a-şi pune capăt zilelor a fost însă mai mare.


Lângă cadavrul bărbatului, oamenii legii au găsit mai multe lemne sprijinite de trunchiul copacului, pe care bărbatul ar fi încercat să se urce cu picioarele pentru a-şi da drumul din ştreang. Un alt indiciu ce i-a dus pe poliţişti cu gândul la varianta sinuciderii a fost că bărbatul avea genunchii flexaţi, semn că a încercat să tragă de ştreang, pentru ca laţul să se strâmgă şi mai tare în jurul gâtului.


“Nimic nu poate justifica acest gest”

Asupra lor nu au găsit niciun act, iar vestimentaţia asemănătoare, neagră, este încă un indiciu care duce cu gândul la varianta sinuciderii. Un lucru este cert: cele două persoane au suferit o traumă puternică care i-a determinat să-şi pună capăt zilelor cu orice preţ.


“Ei nu au vrut să se salveze, au vrut să moară. A fost o traumă semnificativă care i-a determinat să creadă că viaţa lor nu mai are niciun sens, dar nici asta nu justifică gestul lor. Nimic nu poate justifica acest gest. Au ales acel loc pentru că vroiau să nu-l afle nimeni. Şi-au renegat până şi identitatea. Nu au vrut decât să dispară. Violenţa situaţiei trebuie să dea de gândit”, este de părere dr. Victoria Irimia, coordonatoarea Centrului de sănătate Mintală Argeş.


În jurul încheieturii femeii, şi pe corpurile celor doi, criminaliştii au găsit echimoze. Acestea ar putea fi semne ale unei boli sau ar fi putut fi provocate în timp ce se zbăteau în ştreang, lovindu-se de trunchiul copacului ori de insectele din pădure care puseseră stăpânire pe cele două trupuri neînsufleţite. Medicii de pe ambulanţă au constatat că cei doi erau morţi de mai multe ore, probabil încă din noaptea de Înviere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite