Piteşti: UPDATE: Magistraţii au respins cererea lui Solomon de liberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solomon, la Tribunalul Argeş
Solomon, la Tribunalul Argeş

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest. Decizia a fost luată ieri după-amiază de magistraţii Tribunalului Argeş, care au respins cererea de liberare sub control judiciar, depusă de avocaţii lui Solomon.

Acesta a fost arestat în urmă cu cinci săptămâni pentru luare de mită şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi luat de la cornel Penescu 50.000 de euro sub formă de mită pentru a-I elibera autorizaţia de construcţie pentru hypermarketul Pic din Craiova şi prelungirea unei linii de autobus până la hypermarket.


Solomon le-a cerut judecătorilor să fie eliberat pe motiv că nu reprezintă un pericol social şi va respecta măsurile impuse de instanţă. Acesta a mărturisit că suferă de diabet şi hipertensiune arterial, starea sa de sănătate agravându-se în penitenciar.


Magistraţii nu s-au lăsat înduplecaţi de rugăminţile lui Solomon, nici de pledoaria avocatului care a argumentat că procesul se poate desfăşura şi în stare de libertate întrucât urmărirea penală a fost încheiată şi clientul său a fost trimis déjà în judecată, iar o dată pus în libertate nu va mai comite alte infracţiuni. În plus toate probele au fost depuse la dosar, iar inculpatul nu mai poate altera probele déjà existente.  Ceilalţi trei inculpaţi din acelaşi dosar sunt cercetaţi în stare de libertate. Primul termen de fond este pe 13 aprilie.


Apărătorii primarului oltean au declarat recurs, acesta urmând să se judece zilele următoare la Curtea de Apel Piteşti.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite