Pilotul Marian Cojocaru, care s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana, va fi transferat în Viena. A luat două infecţii din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilotul lui Marian Cojocaru a murit în urma incidentului FOTO Arhivă Adevărul
Copilotul lui Marian Cojocaru a murit în urma incidentului FOTO Arhivă Adevărul

Pilotul Marian Cojocaru, internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana, va fi transferat în Viena după ce familia acestuia a reuşit să strângă banii necesari. Bărbatul a luat două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice.

Familia pilotului a strâns până acum bani ca să îl transfere pe bărbat la un spital din Viena unde ar beneficia de „o evaluare mai bună din punct de vedere neurochirugical şi pulmonar”, potrivit soţiei lui, arată Digi24.

Pilotul paramotorului a fost internat la Spitalul„ Bagdasar - Arseni” pe 10 iulie, acesta fiind diagnosticat cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumonie şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro.

Infecţiile nosocomiale contractate în spital îi complică situaţia pilotului de 44 ani care se află din 10 iulie la spital, după ce s-a prăbuşit cu paramotorul.

Marian Cojocaru, internat după ce s-a prăbuşit cu paramotorul. Pasagerul a murit

Marian Cojocaru este inernat la secţia de terapie intensivă, la început fiind şi intubat şi ventilat mecanic. 

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Cojocaru a participat la o misiune umanitară

Cojocaru a participat, în 2012, la o misiune umanitară în judeţul Buzău. Atunci, el a aruncat pâine şi conserve, din paramotorul pe care îl pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolaţi din cauza ninsorilor abundente.

Pilotul a ajuns la Buzău cu paramotorul pe o platformă, a mers în localitatea Buda, la câţiva kilometri de Valea Salciei, unde împreună cu autorităţile au deszăpezit o uliţă de unde să poată decola. Timp de două zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, şi a distribuit alimente oamenilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite