Petiţiile lui Gigi Becali, în care reclamă abuzuri din detenţie, analizate de Inspecţia Judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petiţiile pe care Gigi Becali le-a trimis Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament, în care reclamă abuzuri din detenţie şi cere să fie lăsat să-şi viziteze familia şi să se opereze în străinătate, au fost înregistrate joi la Inspecţia Judiciară, care urmează să le analizeze.

Un inspector al Inspecţiei Judiciare va analiza aspectele semnalate de Gigi Becali, privind procesele pe care le-a avut pentru liberare, întrerupere a executării pedepsei, precum şi cauza privind regimul de executare a pedepsei.

Petiţiile au fost trimise Inspecţiei Judiciare de către Comisia de abuzuri şi petiţii din Parlament, acestea fiind înregistrate joi. La finalul verificărilor, inspectorul care se va ocupa de caz va întocmi un raport în acest sens.

În luna martie, Gigi Becali a trimis Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament două petiţii prin care cerea să-şi viziteze familia şi să se opereze în străinătate. El reclama totodată că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

Becali se plânge de condiţiile de detenţie 

În petiţie, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plângea că nu îi este permisă efectuarea unei intervenţii chirurgicale şi tratamentul aferent "într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave" de care suferă. De asemenea, finanţatorul Stelei spune că nu poate lua legătura cu familia, el menţionând că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însă toate demersurile i-au fost respinse.

„De la data la care am fost încarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut ţine contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat de tradiţia noastră machedonească care nu permite prezenţa femeilor (mame, soţii, fiice, nepoate etc.) să participe la vorbitoarele care se efectuează în cadrul penitenciarelor”, arăta Gigi Becali, în petiţia transmisă Parlamentului.

Mircea Man: S-au depus două petiţii la Comisia de abuzuri

În 18 martie, deputaţii din Comisia de abuzuri au decis să trimită ministrului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii petiţiile lui Gigi Becali.

„S-au depus două petiţii la Comisia de abuzuri. Comisia a luat act de ele şi astăzi s-a votat în plenul Comisiei trimiterea către instituţiile specializate ale statului, respectiv ministrul Justiţiei, CSM şi în funcţie de răspunsurile pe care o să le primim, vom lua, dacă va fi nevoie, alte decizii”, declara atunci preşedintele Comisiei de abuzuri, Mircea Man (PDL).

El a arăta că prima petiţie a lui George Becali este legată de dorinţa acestuia de a fi operat în străinătate. "Acest punct este pe rolul instanţei, deci, din punctul nostru de vedere, s-a clasat, deşi face parte din materialul pe care l-am trimis CSM şi Ministerului Justiţiei", a spus Mircea Man.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu despre cererea de graţiere a lui Gigi Becali

Invitat la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat cu redactorul-şef Dan Marinescu despre un subiect „aprins“ în fotbalul românesc: graţierea lui Gigi Becali.

Sebastian Bodu îi cere preşedintelui Băsescu să nu-l graţieze pe Gigi Becali

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu în care îi cere să nu-l graţieze pe George Becali, întrucât românii şi-ar pierde astfel încrederea în Justiţie.

Gigi Becali a trimis Parlamentului o petiţie în care arată că este torturat: „Nu mi se permite internarea într-un spital fără pază”

Omul de afaceri Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri din Parlament o petiţie prin care cere încetarea abuzurilor la care susţine că este supus. Acesta reclamă că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite