Peste zece persoane, printre care şi fostul şef al Vămilor, reţinute în dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat şi Blejnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar, fostu şef ANAF, ar fi implicat în reţeaua celor 17 persoane suspectaţi de evaziune fiscală de 15 milioane de euro
Sorin Blejnar, fostu şef ANAF, ar fi implicat în reţeaua celor 17 persoane suspectaţi de evaziune fiscală de 15 milioane de euro

Procurorii DNA au emis 12 ordonanţe de reţinere în dosarul de evaziune fiscală  în legătură cu importul de produse petroliere în care este acuzat şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Printre cei reţinuţi se numără şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, demis de premierul Ponta la 16 mai.

UPDATE 12.30  Unsprezece persoane, printre care Viorel Comăniţă şi Dan Secăreanu, au fost reţinute, iar pentru alte şase, printre care Codruţ Marta şi Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional, procurorii vor propune arestarea preventivă în lipsă, în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Procurorii anticorupţie au finalizat marţi, în jurul orei 3.00, procedurile de audiere a celor 12 persoane aduse de poliţişti pentru cercetări, potrivit Mediafax.

După aducerea la cunoştinţă a învinuirilor şi după luarea unor declaraţii, anchetatorii anticorupţie au emis 12 ordonanţe, spun surse judiciare, printre persoanele reţinute aflându-se fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Portecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă.

Unul dintre avocaţii din acest caz a spus la ieşirea din sediul DNA că mai multe persoane au fost reţinute, printre care şi cei doi. Totodată, avocatul a arătat că unii dintre cei vizaţi de această anchetă au dat declaraţii în cauză, admiţând infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. El a lăsat să se înţeleagă că parte din cele declarate de către cei vizaţi în această cauză ar duce la concluzia că Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat.

Avocatul a precizat, întrebat fiind, că Sorin Blejnar nu a fost prezent în sediul DNA până la momentul plecării sale. El a mai spus că la sediul DNA nu au fost aduşi nici omul de afaceri Radu Nemeş, soţia acestuia sau concubina despre care anchetatorii spun că sunt iniţiatorii grupului infracţional organizat.

În jurul orei 3.00, o maşină a Poliţiei i-a dus pe toţi cei reţinuţi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, urmând ca procurorii anticorupţie să ceară marţi unui judecător de la Curtea de Apel Bucureşti arestarea preventivă a acestora.

Fostul şef al Fiscului este pus sub acuzare de DNA într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere, în care este învinuit şi fostul său aghiotant, Codruţ Marta, dat în urmărire internaţională. Vezi aici detalii!

În acest dosar a fost citată şi Mihaela Rădulescu. Vedeta de televiziune a fost surprinsă şuni ieşind din sediul Parchetului, în jurul orei 18.00. Vezi aici detalii!

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi, în luna mai, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, au declarat surse judiciare. Citeşte aici detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite