Peste două tone de carne de miel cu urme de fecale şi blană, găsite într-un lanţ de magazine din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carne de miel cu urme de fecale şi de blană a fost găsită într-un lanţ de magazine din ţară, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în prezent acesta fiind retrasă de la comercializare, informează autoritatea.

ANPC a desfăşurat, sâmbătă, un control în toate magazinele din ţara ale unui operator economic privind respectarea prevederilor legale la produse din carne de miel, în urma reclamaţiei unui cetăţean.

Inspectorii ANPC au găsit în acest lanţ de magazine carne cu modificări organoleptice (miros, culoare), cu urme de fecale, păr şi blană şi cu miros nespecific de produs alterat. Producătorul a furnizat produsul doar respectivului lanţ de magazine, au mai constatat aceştia.

Astfel, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a peste 2,2 tone de carne de miel şi aplicate amenzi de 326.000 de lei. Totodată operatorul economic a retras voluntar de la vânzare 613 kilograme de carne.

1,8 tone de vin şi peste 470 kilograme de carne, oprite de la vânzare în ultimele două zile

Peste 470 de kilograme de carne şi 1,8 tone de vin au fost oprite de la vânzare în urma controalelor făcute marţi şi miercuri de poliţişti, împreună cu specialişti ai autorităţilor de control, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

La controalele ce au vizat 45 de agenţi economici au participat, alături de poliţişti de investigarea fraudelor, specialişti de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Direcţia Generală de Control şi Inspecţii Viti-Vinicole din Ministerul Agriculturii, care au urmărit prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, dar şi protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare şi viti-vinicole neconforme.

   


Citeşte şi:

Atenţionări ANPC în perioada Paştelui: care este termenul de valabilitate pentru ouă

În preajma sărbătorilor pascale, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania vine cu precizări legate de termenul de valabilitate pentru ouă.

Controlul s-a făcut şi la producător, unde nu au fost găsite produse din acest lot. Cele mai bune preţuri la carnea de miel: cu ce oferte vin magazinele

Aproape jumătate dintre români intenţionează să achiziţioneze pentru Sărbătorile de Paşte carne de miel sau ied. În aceste condiţii, supermarketurile se întrec în oferte speciale pentru a atrage cât mai mulţi cumpărători. Iată oferta celor mai importante lanţuri de retail în această perioadă.

Cum să avem, cu adevărat, un Paşte Fericit: metode perfecte de potrivit bucatele cu vinurile, reţete de la bucătari români celebri şi sfaturi de la medici

Pasca, drobul şi ciorba de miel sunt nelipsite de pe mesele românilor de Paşte. „Adevărul“ vă prezintă pas cu pas cum se prepară produsele-vedetă de pe masa se sărbători, dar şi cum trebuie să ne ferim de excesele culinare.

FOTO Iepurele „Marele German”, înlocuitorul mielului tradiţional

Tot mai mulţi dintre gorjeni optează, pentru sărbătorile pascale, pentru carnea de iepure în locul celei de miel, pentru că este mult mai sănătoasă.

Reţetă de Paşte: cum prepari cel mai gustos stufat de miel

Stufatul de miel este o mâncare tradiţională, care se prepară doar o dată pe an, de Paşte. Savoarea preparatului este dată de ceapa şi usturoiul proaspete, precum şi de pătrunjelul verde care se presară din belşug.

Reţetă de Paşte: cum să faci drob de miel

Pentru că Paştele bate la uşă, vă prezentăm reţeta unui preparat tradiţional care nu trebuie să lipsească de pe masă în seara Sfintei Sărbători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite