Peste 90 de tone de deşeuri industriale reciclabile, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii români au confiscat peste 93 de tone de deşeuri industriale reciclabile      FOTO Adevărul
Poliţiştii români au confiscat peste 93 de tone de deşeuri industriale reciclabile      FOTO Adevărul

Peste 93 de tone de deşeuri industriale reciclabile au fost confiscate de poliţişti în ultimele două zile. În plus, în urma controalelor, oamenii legii au depistat peste 200 de infracţiuni şi au aplicat sancţiuni de peste 1.100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul regimurilor deşeurilor.

„În perioada 14-15 februarie a.c., poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi din cadrul secţiilor regionale de poliţie transporturi, împreună cu reprezentanţi ai comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, au acţionat, la nivel naţional, pentru verificarea agenţilor economici ce desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea a urmărit prevenirea furturilor de fier vechi din vagoanele de marfă, de componente din infrastructura feroviară, din sistemul energetic naţional, de îmbunătăţiri funciare şi reţele de telecomunicaţii.

Pe parcursul celor două zile echipele de control au verificat 2.613 centre de colectare.

În urma acţiunii, au fost aplicate 646 de sancţiuni, în valoare de 1.141.695 lei şi au fost confiscate peste 93 de tone de materiale reciclabile.

Totodată, au fost constatate 204 infracţiuni la legislaţia regimului deşeurilor şi au fost emise 17 sesizări privind necesitatea retragerii avizului de funcţionare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite