Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost indisponibilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de poliţişti, după controale făcute de poliţişti în toată ţara. Cea mai mare cantitate indisponibilizată a fost din Portul Constanţa Sud Agigea.

Au fost verificate operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor, ce conţin fosfură de aluminiu sau azotat de amoniu, precum şi condiţiile de păstrare, depozitare, transport şi utilizare de către agenţii economici din raza de competenţă.

Obiectivele principale ale acţiunii constau în realizarea şi punerea în practică a unui set de măsuri şi activităţi prin care să se prevină apariţia unor evenimente negative (răniri, accidente sau pagube materiale).

În perioada 12 – 14 august 2020, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din teritoriu, au făcut verificări de specialitate la nivel naţional, fiind efectuate 51 de controale la agenţi economici ce efectuează operaţiuni cu azotat de amoniu.

Astfel, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni de nerespectare a regimului protecţiei mediului şi au indisponibilizat 8.453,52 tone azotat de amoniu precum şi 300 litri de deşeuri.

La data de 13 august 2020, poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat un control, în depozitul unei societăţi comerciale din Portul Constanţa Sud Agigea, ce avea ca obiect de  activitate manipulare, depozitare şi activitaţi de servicii anexe transporturilor pe apă. Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit 4.908,82 tone azotat de amoniu, ambalate în bigbag-uri, de 1.000 de kg. fiecare, depozitate în magaziile depozitului, fără  ca operatorul economic să fie  autorizat pentru activitatea de depozitare a azotului de amoniu, conform  autorizaţiei de mediu emise în acest sens. 

În cauza, a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi continuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J .Constanţa.

De asemenea, la data de  13 august 2020, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au efectuat verificări la depozitul unei societăţi comerciale, situat în incinta zonei portuare.

Au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate în aer liber, în condiţii necorespunzătoare, ambalate în 58 de saci, de 500 de kg. fiecare.

În cauza, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării”, respectiv, „nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite