Peste 500.000 de oameni sunt aşteptaţi în şasea zi de proteste faţă de Ordonanţa privind modificarea codurilor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500.000 de oameni sunt aşteptaţi în toată ţara la protestul de duminică faţă de Ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale, deşi aceasta a fost abrogată, arată o estimare a postului Realitatea TV, după ce a monitorizat site-urile de socializare.

„Strada a câştigat o bătălie, dar va protesta şi astăzi, după ce Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale a fost abrogată. Mitingul din această seară se anunţă a fi cel mai mare de până acum: se aşteaptă să fie peste 200 000 de oameni în stradă, doar în Bucureşti. Conform estimării facute de Realitatea Tv, din monitorizarea site-urilor de socializare, vor fi peste 500.000 de oameni la protest, în toată România”, arată realitatea.net.

În Piaţa Victoriei sunt, la transmiterea acestei ştiri, aproximativ 10.000 de oameni, dar alte mii de români protestează în principalele oraşe din ţară faţă de Guvern şi de modul în care a aprobat acesta Ordonanţa  privind codurile penale.

Manifestanţii vor să se asigure că nu vor exista efecte ale Ordonanţei şi cer demisia Guvernului.

Ordonanţa de urgenţă nr. 13, care a modificat Codul Penal, a fost abrogată duminică de Guvern, iar ulterior ordonanţa care abrogă OUG 13 a fost publicată în Monitorul Oficial .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite