Peste 5.000 de cadre din MAI au cerut să iasă la pensie de la începutul anului; deficitul de personal, estimat la 15.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul de Interne
Ministerul de Interne

Peste 5.000 de cadre din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au cerut să iasă la pensie de la începutul anului, iar deficitul de personal este estimat la 15.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi sau poliţişti de frontieră.

Până în prezent, în urma concursurilor desfăşurate pentru încadrarea din sursă externă s-au încadrat peste 2.200 de noi angajaţi - 1.707 poliţişti din sursă externă şi 516 prin rechemarea în activitate, urmând ca în luna iulie să fie încadraţi 1.455 ofiţeri şi agenţi, reprezentând promoţia acestui an a şcolilor MAI, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cu toate acestea, numărul angajaţilor MAI care au solicitat ieşirea la pensie în acest an depăşeşte 5.000 de cadre, ceea ce presupune iniţierea rapidă a celorlalte etape de încadrări, atât de specialişti, cât şi de poliţişti din sursă externă, precizează MAI.

În acest sens, pentru locurile rămase neocupate în urma concursurilor vor fi organizate alte concursuri în această vară.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut, joi, o întâlnire cu membrii din conducerea sindicatelor reprezentative la nivelul MAI, în care s-au trecut în revistă priorităţile ministerului pentru perioada imediat următoare.

Una din temele discuţiilor a vizat gestionarea perioadei rămase până la alegerile locale, ministrul anunţând că, la aceste alegeri, întregul personal care se va afla în paza secţiilor de votare va primi indemnizaţia pentru cheltuieli de protocol pentru ziua alegerilor, în mod asemănător cu toţi cei implicaţi în activităţile din secţiile de votare (membrii birourilor electorale de circumscripţie şi ai birourilor electorale ai secţiilor de votare, personalul tehnic auxiliar, statisticienii şi operatorii de calculator).

Reprezentanţii sindicatelor au fost anunţaţi că, pentru perioada de vară, MAI a reabilitat cele două hoteluri de pe litoral, care în prezent oferă condiţii mult mai bune de cazare şi servire a mesei, iar în scurt timp va fi iniţiat un proiect de act normativ pentru transformarea unităţii de jandarmi din Tăşnad într-un centru de tratament destinat angajaţilor MAI.

Pentru deservirea acestui centru, dar şi pentru nevoile celorlalte centre medicale ale MAI, vor fi desfăşurate concursuri pentru încadrarea de medici şi personal sanitar.

În acelaşi domeniu al investiţiilor realizate de MAI, ministrul Petre Tobă a anunţat că au fost reabilitate 126 de posturi de poliţie comunală de la începutul anului şi până în prezent, iar în perioada următoare vor fi achiziţionate şi mai multe autospeciale destinate muncii operative.

Totodată, ministrul afacerilor interne a anunţat că au început demersurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru arestul suprateran din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite