Peste 450 de pliculeţe cu substanţe etnobotanice, descoperite în două magazine din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 450 de pliculeţe care conţineau substanţe etnobotanice au fost descoperite de poliţiştii argeşeni, în urma unor controale făcute în municipiul Piteşti, la două magazine ce comercializau astfel de produse, unităţile fiind închise.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, poliţiştii au descins la două magazine din Piteşti, care comercializau produse etnobotanice.

În urma controlului, au fost descoperite 466 de pliculeţe ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, s-a mai stabilit că magazinele funcţionau fără autorizaţie emisă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

"În urma controalelor s-a stabilit că magazinele funcţionau fără autorizaţie emisă de ANSVSA, conform Legii 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare. De asemenea, au fost găsite 466 de pliculeţe ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Poliţiştii au indisponibilizat toate produsele găsite, iar pe numele administratorului celor două magazine s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.16 alin.1 din Legea 194/2011", se arată într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Cele două magazine au fost închise.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite