Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată, descoperite într-un hipermarket din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de poliţiştii şi inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un supermarket din Bucureşti.

UPDATE În cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor a precizat că astăzi, în Capitală, au fost verificaţi 31 de agenţi economici. 

Au fost oprite de la comercializare mai multe produse, printre care 355 de kilograme de carne de pasăre, 42 de kilograme de drob, un kilogram de şuncă crudă, 50 de kilograme de ficat fără documente şi 30 de kilograme de piept de pui fără documentele.

Un caz aparte a fost un hipermarket din Capitală de unde oamenii legii şi inspectorii ANP au confiscat 471 de kilograme de carne strictă, 121 de kilograme de carne tocată de porc şi semipreparată, dar şi alte produse specifice pentru această perioadă din an. 

„Cea mai mare parte a produselor interzise la comercializare azi provin de la un singur hipermarket. Reprezentanţii ANPC au dispus retragerea de la comercializare, în vederea neutralizării, a cantităţii de 303 kg de carne congelată de pasăre, deoarece prezenta modificări organoleptice evidente, fiind improprie consumului uman", mai precizează IGPR.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Fraudelor, valoarea de azi a produselor confiscate se ridică la peste 9 milioane de lei

Preşedintele ANP a declarat miercuri că au fost date 19 sancţiuni în valoare de 107.000 de lei şi au fost confiscate 200 de ouă şi 525 de kilograme carne oprite definitiv. Au fost găsite produse congelate cu arsuri de congelare şi care nu aveau ambalajul corespunzător, ouă nemarcate, mici şi cârnaţi care nu aveau trecute pe ambalaj data expirării.

În ultimele două săptămâni, poliţiştii au constatat peste 5.200 de infracţiuni. Oamenii legii au confiscat produse din carne, ouă, alcool, dar şi alte bunuri alimentare.

În urma controalelor de ieri, 14 agenţi economici care vindeau vin la vrac şi îmbuteliat au fost verificaţi. Au fost confiscate peste 1,8 tone de vin. 

Inspectorii din Ministerul Agriculturii au ridicat 42 de probe şi contraprobe, având în vedere că specialiştii au constatat că o parte din vinul comercializat nu îndeplinea criteriile de calitate, existând dubii cu privire la provenienţa acestuia. 

„S-a dispus indisponibilizarea şi interzicerea la vânzare a peste 1,8 tone de vin vrac, până la obţinerea rezultatelor analizelor de laborator", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Poliţia Română.

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Române şi inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informaţie legată de faptul că în magazin există o cantitate mare de marfă stricată.

Anchetatorii au făcut verificări şi în mai multe pieţe din Capitală.

Marfă în valoare de peste 2,6 milioane de lei, confiscate într-o singură zi

Poliţiştii au confiscat, într-o singură zi, carne, peşte, băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei şi au depistat peste 450 de infracţiuni, după controale făcute sâmbăta care a trecut.

Echipele de control au găsit la unii dintre comercianţi produse pentru care nu existau documente de provenienţă, spaţii de depozitare neigienizate sau care nu aveau aprobare sanitar-veterinară. De asemenea, unii dintre comercianţi vindeau produse fără să elibereze bonuri fiscale.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 50.000 de kilograme de peşte, ridicate de poliţişti în urma unei acţiuni ample de control la nivel naţional

Aproape 53.000 de kilograme de peşte şi peste 8.800 de kilograme de icre au fost ridicate de poliţişti, în urma unei acţiuni la nivel naţional, care a durat opt zile şi care a vizat prevenirea braconajului piscicol.

Carne, peşte, băuturi alcoolice confiscate şi amenzi de 3,6 mil. lei, după controale la comercianţi

Poliţiştii au confiscat, într-o singură zi, carne, peşte, băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei şi au depistat peste 450 de infracţiuni, după controale făcute în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti.

Acţiune de amploare a poliţiştilor. Controale în toate pieţele din Capitală

Zeci de controale au loc astăzi în toate pieţele din Capitală, dar şi în zone din apropierea acestor centre. Acţiunea poliţiştilor vizează pieţele în care se vând atât produse alimentare, cât şi haine sau încălţăminte. Mii de produse cu nereguli au fost descoperite de anchetatori, printre care 2.500 de ouă şi 900 de litri de vin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite