Peste 300 de femei din Vrancea pierd "salariul de mamă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de mame din Vrancea riscă să nu primească în luna februarie indemnizaţia cuvenită pentru creşterea copiilor din neglijenţa lor sau a angajatorilor.Conform directorului Direcţiei de

Peste 300 de mame din Vrancea riscă să nu primească în luna februarie indemnizaţia cuvenită pentru creşterea copiilor din neglijenţa lor sau a angajatorilor.
Conform directorului Direcţiei de Muncă şi Solidaritate Socială Vrancea, George Costin, din 2.335 de dosare pentru plata indemnizaţiilor, doar pentru 2.000 s-au depus cereri din partea mămicilor. Diferenţa o reprezintă fie dosare depuse de angajatori, care nu sunt însoţite de cereri ale tinerelor mame, fie cereri ale mamelor, neînsoţite de dosarele de la angajatori. "Situaţia cea mai dificilă va fi pentru a doua categorie, deoarece legea prevede ca mamele aflate în această situaţie să nu primească indemnizaţia cuvenită pentru creşterea copilului", a precizat directorul Direcţiei de Muncă şi Solidaritate Socială Vrancea, George Costin. Tinerele mame care nu au depus dosarul complet, până la această dată, vor primi indemnizaţia pentru creşterea copilului începând cu luna martie. Primele indemnizaţii către tinerele mame ar urma să fie plătite după data de 6 februarie, potrivit convenţiei încheiate de Ministerul Muncii cu Poşta Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite