UPDATE Peste 200.000 de elevi din 12 judeţe nu au mers luni la şcoală din cauza ninsorilor abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile au fost suspendate luni în aproape 1.500 de grădiniţe şi şcoli, din 12 judeţe ale ţării, din cauza ninsorilor abundente. În total, peste 200.000 de elevi nu au mai ajuns la cursuri în prima zi după alegerile parlamentare. Marţi, doar câteva localităţi din Suceava şi Prahova ar mai putea avea probleme.

UPDATE: Cursurile vor fi reluate marţi în majoritatea judeţelor afectate de ninsorile din ultimele zile, mai puţin în câteva localităţi din judeţele Suceava şi Prahova, potrivit autorităţilor lcoale.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, marţi, 11 decembrie, cursurile se vor relua în 817 unităţi de învăţământ din cele 823 existente pe raza judeţului. Excepţie fac şcolile din localităţile Brodina, Ulma, Băneşti, Fântânele, Gura Solcii şi Grăniceşti, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, cursurile vor fi suspendate, marţi, într-un liceu, 14 şcoli şi o grădiniţă din mai multe localităţi din judeţul Prahova, care sunt nealimentate cu energie electricã, aproximativ 6.000 de elevi urmând să stea acasă, potrivit Mediafax.

Cursurile au fost suspendate luni în 12 judeţe

Peste 200.000 de elevi, din 12 judeţe ale ţării, nu au putut ajunge luni la cursuri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în timp ce în 30 de judeţe nu s-au înregistrat probleme, arată situaţia primită de Ministerul Educaţiei de la inspectoratele şcolare judeţene, până la ora 12.30.

Astfel, în două judeţe (Timiş şi Suceava) cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de şcoli. 

Trei judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în mai multe unităţi de învăţământ: Dâmboviţa - 20, Galaţi şi Prahova, ambele câte 14. 

În celelalte 7 judeţe (Iaşi, Buzău, Vâlcea, Arad, Caraş-Severin, Harghita şi Argeş) au fost identificate între una şi cinci şcoli în care nu se ţin cursurile. 

”La nivelul celor 12 judeţe menţionate mai sus, activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ, numărul de elevil şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000”, potrivit comunicatului oficial al Ministerului Educaţiei..

Oficialii ministerului au mai precizat că, ”acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ”.

Orele neefectuate din cauza ninsorilor urmează să fie recuperate după un grafic aprobat de fiecare inspectorat şcolar judeţean în parte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite