Peste 2.000 de pompieri au intervenit pentru salvarea oamenilor din faţa inundaţiilor produse de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2000 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo
2000 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo

Peste 2.000 de pompieri militari sunt angrenaţi, în întreaga ţară, pentru a limita şi înlătura efectele generate de fenomenele meteorologice de vreme rea, informează IGSU într-un comunicat, potrivit Agerpres. În Hunedoara, mai mulţi localnici au fost evacuaţi din case şi transportaţi cu autocarul.

Potrivit sursei citate, pompierii militari au intervenit, în judeţul Hunedoara, pentru a evacua 40 de persoane surprinse de apă. Acestea au fost transportate cu un autocar într-o localitate din apropiere. Totodată, salvatorii au mai intervenit pentru evacuarea apei din gospodării, curţi şi grădini şi decolmatarea fântânilor.

"În sprijinul populaţiei şi autorităţilor din judeţul Hunedoara, conducerea IGSU a dispus dislocarea unor detaşamente formate din pompieri cu motopompe de mare capacitate şi motopompe transportabile de la judeţele Alba, Bihor şi Gorj, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative. De asemenea, pompierii tulceni au intervenit în cursul acestei zile pentru salvarea persoanelor rămase blocate în autoturisme, din cauza acumulărilor de apă şi degajarea vehiculelor surprinse în zona inundabilă. În prezent apele s-au retras, iar situaţia este sub control", se precizează în comunicat.

în judeţul Bihor, peste 40 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în localităţile Beiuş, Dragoteni şi Delani. Pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate, salvatorii au acţionat cu motopompe transportabile, bărci şi camioane.

IGSU anunţă că în prezent nu mai sunt înregistrate situaţii care să pună în pericol viaţa oamenilor, persoanele evacuate preventiv în cursul nopţii şi marţi revenind la casele lor.

Pentru optimizarea intervenţiei la inundaţii, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub incidenţa codurilor portocalii au activat grupele operative şi au suplimentat efectivele de pompieri.

De asemenea, traficul rutier pe autostrada A6 se desfăşoară în condiţii normale, fiind degajată porţiunea de drum afectată de inundaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite