Peste 130 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul: 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au acţionat în perioada 2010-2011
Suspecţii au acţionat în perioada 2010-2011

134 de percheziţii au avut loc miercuri în Bucureşti şi în 14 judeţe din ţară, la domiciliile unor persoane suspectate de cămătărie, înşelăciune şi şantaj. Procurorii precizează că aceştia sunt suspectaţi şi de evaziune fiscală şi de spălare de bani. Prejudiciul în acest caz depăşeşte suma de 2,5 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 - 2011, suspecţii ar fi acţionat „în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operaţiunilor nereale astfel evidenţiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite”.

„În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăţi comerciale cu comportament specific entităţilor economice de tip «fantomă», deţinute şi coordonate de membrii grupului”, au mai arătat procurorii.

 Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate, erau în final fie retrase în numerar, fie virate în conturile membrilor grupului infracţional.

Valoarea prejudiciului estimat depăşeşte suma de 2,5  milioane euro.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Ialomiţa urmează să fie duse 42 de persoane pentru a fi audiate, urmând a se analiza şi dispune asupra măsurilor preventive necesar a fi adoptate, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.

La această acţiune au participat poliţişti şi procurori din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Galaţi, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Suceava, Timişoara, Teleorman, Tulcea, Gorj, Satu-Mare, Olt şi Sibiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite