Peste 1.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică la derby-ul Steaua - Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de jandarmi bucureşteni vor asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre echipele de fotbal Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti. Acesta se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, în cadrul etapei a XIII-a a Ligii I.

Potrivit unui comunicat emis de Jandarmeria Capitalei, accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 numai pe bază de bilete sau invitaţii. Accesul suporterilor echipei Steaua se va face prin intrările situate pe Bulevardul Basarabia şi Strada Maior Coravu, în timp ce intrarea din Bulevardul Pierre de Coubertin va fi rezervată doar suporterilor echipei Dinamo.

Jandarmeria informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

Spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

La acest meci, Jandarmeria Capitalei derulează un program educativ-preventiv intitulat „Invitaţie la Fair-Play”, care are ca scop informarea suporterilor şi prevenirea comportamentelor violente cu ocazia manifestărilor sportive. Astfel, jandarmii vor distribui 10.000 de pliante informative pentru suporterii celor două echipe, iar în cadrul Arenei Naţionale vor fi afişate cinci bannere cu mesajele acţiunii. 

De asemenea, pe monitoarele din peste 500 de mijloace de transport ale RATB, pe reţeaua de panouri publicitare stradale şi pe monitoarele Arenei Naţionale va fi difuzat un spot cu „Invitaţie la Fair Play".

Acţiunea de vineri este parte a unui plan de colaborare pe care Jandarmeria Capitalei l-a semnat cu nouă parteneri: Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Direcţia pentru Tineret şi Sport a Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, FC Steaua Bucureşti, FC Dinamo Bucureşti şi FC Rapid Bucureşti.

Formaţia Steaua întâlneşte, vineri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, echipa Dinamo, într-o partidă contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite