Personalul ambasadelor Slovaciei şi Sloveniei din Kiev, evacuat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada Slovaciei la Kiev
Ambasada Slovaciei la Kiev

Personalul ambasadelor Slovaciei şi Sloveniei din capitala ucraineană Kiev a fost evacuat sâmbătă dimineaţa în România, a anunţat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, pe Twitter, informează Reuters.

"Maşinile pentru evacuarea misiunii slovace de la Kiev, cărora li s-au alăturat colegi de la misiunea Sloveniei, au trecut în siguranţă frontiera spre România", a spus Nad.

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a instruit personalul ambasadei Israelului din oraşul Lviv din vestul Ucrainei să se mute în partea poloneză a graniţein informează Reuters, preluiată de agerpres.ro.

Personalul ambasadei va trece în fiecare zi graniţa cu Ucraina pentru a-şi continua activitatea diplomatică şi pentru a ajuta cetăţenii israelieni să părăsească Ucraina, potrivit informării de presă citată de CNN, care a fost făcută de ministrul Lapid în cursul zilei de sâmbătă.

Decizia a fost luată după evaluarea diferitelor aspecte, inclusiv situaţia de pe teren, securitatea emisarilor Statului Israel şi continuarea serviciului către cetăţenii israelieni.

La începutul acestei săptămâni, diplomaţii israelieni s-au mutat de la Kiev la Lviv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite