Persoane suspectate de evaziune fiscală, căutate de anchetatori. Peste 40 de percheziţii care au loc în Bucureşti şi şase judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de percheziţii au loc, miercuri, în Bucureşti şi şase judeţe din ţară. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teorirism (DIICOT) caută mai mulţi suspecţi acuzaţi că ar fi folosit firme fantomă şi au creat circuite comerciale fictive în urma cărora au obţinut ilegal rambursări de TVA.

Anchetatorii urmează să ducă la audieri 40 de suspecţi şi martori, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Potrivit DIICOT, în perioada 2011 - octombrie 2014, 33 de suspecţi au constituit un grup infracţional organizat care, prin crearea de circuite comerciale fictive şi folosind societăţi comerciale de tip fantomă, au înregistrat în contabilitatea altor societăţi cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în baza cărora au obţinut ilegal rambursări de TVA de la bugetul de stat.

Percheziţiile au loc simultan la 42 de adrese, dintre care 14 în judeţul Cluj, 10 în Alba, şase în Bihor, cinci în Timiş, patru în Bucureşti, două în Dâmboviţa şi una în Călăraşi. La acţiune participă şi poliţişti de la BCCO Bucureşti, Alba-Iulia, Oradea, Cluj, Timişoara şi SCCO Călăraşi, precum şi jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite