PERLE DE LA BAC: „Deci faptele bune sunt o faptă măreaţă”

Liceeni care au susţinut examenul de maturitate în acest an au scris la proba de limba şi literatura română mai multe „perle”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai citiţi şi:

„Harap Alb era femeie: se îmbrăca în alb şi semăna cu Mihaela Rădulescu“

Profesorii spun că acesta este unul dintre motivele pentru care unul din trei elevi a picat Bacalureatul, cu toate că per ansamblu, subiectele au fost de nivel mediu. Cele mai grozave „perle” au fost la subiectul despre omenie.

„Adevărul” a făcut o selecţie a exprimărilor stângace şi greşelilor de la examenul de română:

1.    „Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula ca te întâlneşti cu ea şi în final.”


2.    „Privind atent plugul vede că e de fier şi privind si mai atent ţăranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.”


3.    „Omenia este o specie lacomă şi nepăsătoare, deci faptele bune sunt o faptă măreaţă."


4.    "Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă".

5.    Când eram la Viena a picat pe pământ o bătrânică la intrarea în metrou" (elevul povesteşte mai departe cum a ajutat-o el pe bătrână făcând o faptă bună).


6.    "Dacă are omenie, alţi oameni se uit la tine un alt ochi".


7.    "Omenia este caracter moral şi definitoriu".


8.    "Omenia poate dăuna când e percepută ca mijloc perfid de a profita".


9.    "Dar în viaţa asta există oameni bun care are un suflet mai mare şi mai pură decât alţii".


10.    Pentru că suntem oameni, nu poţi să ceri câinelui din scara blocului să sufere pentru decepţiile tale.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările