Articol publicitar

Perfecţionarea gratuită a angajaţilor din asigurări continuă şi în anul 2013

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
IMA pune la dispoziţie şi 7 cursuri de constatarea, soluţionarea şi plata daunelor auto FOTO Adevărul
IMA pune la dispoziţie şi 7 cursuri de constatarea, soluţionarea şi plata daunelor auto FOTO Adevărul

Fundaţia Institutul de Management în Asigurări (IMA), derulează, pe o perioadă de trei ani, începând cu ianuarie 2011, proiectul “Program naţional de formare profesională a specialiştilor şi intermediarilor din asigurări.”

Fundaţia Institutul de Management în Asigurări (IMA), în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Mureş, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), derulează, pe o perioadă de trei ani, începând cu ianuarie 2011, proiectul “Program naţional de formare profesională a specialiştilor şi intermediarilor din asigurări.”

Proiectul se află în cel de-al treilea şi ultimul an de implementare, până în prezent rezultatele principale fiind reprezentate de organizarea şi derularea unui număr de 117 cursuri, la care au fost formaţi un număr de 3.090 angajaţi din domeniul asigurărilor. Dintre aceştia, 3.030 persoane au obţinut certificat de absolvire a cursurilor urmate.

Capacitatea organizatorică a IMA a crescut prin extinderea proiectului la două noi regiuni, astfel încât în prezent, cursurile se desfăşoară în toate cele 8 regiuni ale ţării.

În perioada 2011-2012 au fost organizate, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare acoperite de proiect, 117 cursuri pe 8 dintre tematicile vizate, şi anume:
-    “Constatarea, soluţionarea şi plata daunelor auto” (7 cursuri);
-    “Negociere şi tehnici de vânzare” (40 cursuri);
-    “Negociere şi tehnici de vânzare. Protecţia mediului” (14 cursuri)
-    “Fundamente ale asigurărilor” (34 cursuri);
-    “Fundamente ale asigurărilor. Protecţia mediului (4 cursuri)”;
-    “Reglementări contabile în asigurări pentru brokeri de asigurare” (1 curs);
-    “Managementul riscului în asigurări – pentru brokeri de asigurare“ (1 curs);
-    “Evaluări, instrumentar şi întocmirea situaţiilor financiare” (1 curs);
-    “Regularizarea daunelor auto” (8 cursuri);
-    “Regularizarea daunelor non-auto” (6 cursuri);
-    “Asigurări de sănătate” (1 curs).

Pentru perioada ianuarie – decembrie 2013 sunt planificate 178 cursuri, la care urmează a participa maxim 5.170 persoane.

Proiectul se adresează specialiştilor şi intermediarilor din domeniul asigurărilor. Prin introducerea de tehnologii moderne şi soluţii organizaţionale, proiectul va contribui la dezvoltarea profesională a personalului din asigurări şi va conduce la creşterea calităţii serviciilor oferite şi la îmbunătăţirea adaptabilităţii lor la mediul economic, aflat în continuă schimbare.

Până la finalul proiectului, vor fi organizate cel puţin 295 de cursuri, pe tematici specifice domeniului asigurărilor, pentru un grup ţintă de 8.260 persoane cursuri-om, după cum urmează:

  • angajaţi – 7.269 persoane;
  • manageri de la toate nivelurile – 826 persoane;
  • persoane fizice autorizate – 165 persoane.


Cursurile sunt gratuite, participanţii urmând a primi şi o subvenţie de participare la curs în valoare de 50 lei/zi.

Pentru lista tematicilor acoperite de cursuri, planificarea pe regiuni, respectiv pentru înscrierea online la cursuri, vă rugăm să accesaţi site-ul proiectului – www.imasig.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. ´Investeşte în oameni!´

Contract de finanţare POSDRU/81/3.2/S/49461, axa prioritară nr. 3, Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, domeniul major de intervenţie 3.2. Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii.


Persoana de contact:
Ciprian NICOLAE - Manager proiect
Fundaţia Institutul de Management în Asigurări
Tel: 021 230 51 20, Fax: 021 230 51 22
E-mail: cnicolae@ima-imi.ro
Website: www.imasig.ro
 


Program naţional de formare profesională a specialiştilor şi intermediarilor din asigurări

Anabasis
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite