Zece persoane au fost reţinută pentru că ar fi înşelat firme de asigurare prin înscenarea de accidente cu maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi procurorii au verificat casele membrilor grupării suspectaţi că ar înşela firmele de asigurare FOTO Adevărul
Poliţiştii şi procurorii au verificat casele membrilor grupării suspectaţi că ar înşela firmele de asigurare FOTO Adevărul

Poliţiştii au efectuat 19 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, la domiciliile membrilor unei grupări specializate în înşelăciuni în dauna unor firme de asigurări, prin înscenarea de accidente cu autoturisme de lux, dar şi prin avarierea intenţionată a unor maşini, informează Poliţia Română. Zece persoane au fost reţinute.

UPDATE Zece persoane au fost reţinute joi în urma percheziţiilor care au avut loc în această dimineaţă. Acestea vor fi duse la Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate, care sunt monitorizate din martie, sunt suspectate că achiziţionau autoturisme de lux pe numele unor societăţi comerciale fantomă, pe care le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie, în vederea încasării primelor de asigurare.

Pentru a introduce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări, membrii grupării prezentau prin intermediul altor persoane autovehicule avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună  solicitau plata unor prime de asigurare ce aveau valoarea cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de lei.

Prejudiciul a fost estimat la 750.000 de lei şi urmează să fie recuperaţi prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării.

Poliţiştii spun că au descoperit până acum 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă de înşelăciune şi au reuşit să oprească de la plată şase dosare de daună în care erau solicitate despăgubiri între 120.000 şi 200.000 de lei.

Percheziţiile de joi au fost făcute de 200 de poliţişti din cadrul Secţiei 5, alături de cei de la secţiile 1 şi 4, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, trupe SAS, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din IGPR şi al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite