Doi recidivişti, apropiaţi de o grupare de sportivi şi luptători profesionişti, reţinuţi în cazul agresării lui Mircea Oprean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, fac miercuri dimineaţă trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, fiind emise şi trei mandate de aducere, în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean.

UPDATE Poliţia Capitalei a anunţat că două persoane au fost reţinute în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, profesorul Mircea Oprean. Cei doi, Ion Paul Sandu şi Viorel Alexandru Chivu,  aparţin unei zone a sportivilor şi luptătorilor profesionişti (practicanţi de kickboxing, MMA, kempo).

Poliţiştii mai arată că este „de notorietate că asocierea în acest grup poate genera conficte stradale cu impact mediatic având ca motive câştigarea notorietăţii, tranşarea unor conflicte între aceştia şi apropiaţi ai lor şi alte persoane”.

Cum a început totul

Poliţia Capitalei precizează că în auză au fost efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totul începe pe 18 mai 2017, în jurul orelor 20:30, atunci când Ioa Mircea Oprean, în timp ce se afla incinta UPB – Facultatea de Transporturi a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc, acesta  ameninţându-l totodată cu un cuţit, în timp ce se afla în parcarea amenajată din spatele facultăţii. De asemenea, persoana vătămată a declarat că în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal, a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat.

„Persoana vătămată, a declarat că îl bănuieşte pe suspectul C.G.V. de o implicare în acest conflict pe fondul unor neînţelegeri mai vechi care au apărut între ei”, arată Poliţia Capitalei.

Fapetele, în concurs şi în recidivă

Ion Paul Sandu este cercetat pentru mai multe infracţiuni făcute în concurs şi în stare de recidivă postcondamnatorie:

- lovire sau alte violenţe,  constând în aceea că în data de 18.05.2017, în jurul orelor 20:30, în timp ce se afla în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Oprean Ioan Mircea provocându-i acestuia leziuni traumatice;

- ameninţare, constând în aceea că în acelaşi context l-a ameninţat pe Oprean Ioan Mircea că îl omoară, având în mână un cuţit. Acţiunile sale i-au provocat persoanei vătămate un sentiment de teamă pentru viaţa sa.

- distrugere, constând în aceea că în data de 18.05.2017 a provocat distrugeri autoturismului aparţinând lui Oprean Ioan Mircea, în sensul că a îndoit aripa stânga-spate a acestuia şi pragul în aceeaşi zonă, precum şi faptul că a secţionat cauciucul stânga-spate al autoturismului.

- tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în aceea că acţiunile violente ale sale şi ale lui Chivu Viorel Alexandru din data de 18.05.2017 împotriva lui Oprean Ioan Mircea au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi. „Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă”, arată poliţiştii.

Ce acuzaţii i se aduc complicelui

Viorel Alexandru Chivu este cercetat pentru mai multe infracţiuni făcute în concurs şi în stare de recidivă postcondamnatorie:

- tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în aceea că acţiunile violente ale sale şi ale lui Sandu Ion Paul din data de 18.05.2017 împotriva lui Oprean Ioan Mircea au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi. Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă.


- complicitate la lovire sau alte violenţe, constând în aceea că în data de 18.05.2017, în jurul orelor 20:30, l-a însoţit pe Sandu Ion Paul în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, asigurându-i acestuia atât un confort psihic în vederea ducerii la îndeplinire a rezoluţiei infracţionale, cât şi paza şi scăparea de la locul săvârşirii infracţiunii. „Astfel, beneficiind de sprijinul lui Chivu Viorel Alexandru, Sandu Ion Paul l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Oprean Ioan Mircea, provocându-i acestuia leziuni traumatice”, arată Poliţia Capitalei.

- complicitate la distrugere, constând în aceea că în , în acelaşi context, l-a însoţit pe Sandu Ion Paul în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, asigurându-i acestuia atât un confort psihic în vederea ducerii la îndeplinire a rezoluţiei infracţionale, cât şi paza şi scăparea de la locul săvârşirii infracţiunii. „Astfel, beneficiind de sprijinul lui Chivu Viorel Alexandru, Sandu Ion Paul a provocat distrugeri autoturismului aparţinând lui Oprean Ioan Mircea”, arată Poliţia Capitalei.

Şitirea iniţială

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6,  pun în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi 3 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte  violenţe, distrugere şi tulburarea linistii publice“, anunţă Poliţia, potrivit News.ro.

Conform poliţiştilor, „în luna mai, un bărbat a sesizat prin apel 112 că a fost victima unei agresiuni, fiind atacat şi lovit de către un bărbat necunoscut, care l-a aşteptat împreună cu un altul în zona în care avea parcat autoturismul, în interiorul unui campus, din sectorul 6"

Cei pentru care au fost emise mandatele de aducere urmează să fie duse pentru audieri la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din   Poliţia Capitalei

Mircea Oprean, a ajuns la spital, după ce, în seara zilei de 18 mai, a fost bătut de către o persoană necunoscută pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei. Poliţiştii au declanşat atunci o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, Oprean fiind audiat la spital.

Din declaraţiile date poliţiştilor, a reieşit că ar fi fost lovit cu pumnii, pe neaşteptate, de către o persoană pe care nu o cunoaşte.

Mircea Oprean are 67 de ani şi este profesor universitar la Politehnica Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite