Percheziţii la suspecţi de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

Percheziţii la suspecţi de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

Suspecţii ar fi comis faptele în perioada iulie - decembrie 2015

Şase percheziţii au loc, miercuri, în Bucureşti şi în patru judeţe din ţară într-un caz în care se fac cercetări privind înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, cu un prejudiciu calculat la 100.000 lei şi 14.000 euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis miercuri de Poliţia Română, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Ploieşti, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, fac şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Bacău, Tulcea şi Galaţi. 

În acest caz sunt vizate persoane bănuite că ar fi comis înşelăciuni prin metoda „Accidentul” şi o tâlhărie. 

„Din cercetări a reieşit că, cei în cauză ar fi acostat victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare”, conform documentului citat.

Suspecţii ar fi comis faptele în perioada iulie - decembrie 2015 în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Suceava, Tulcea şi Galaţi.

Prejudiciul cauzat este estimat la 100.000 de lei şi 14.000 de euro.

În urma acţiunii de miercuri, nouă persoane vor fi duse la audieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: