Percheziţii la rectorul Academiei de Poliţie în dosarul ameninţării jurnalistei Emilia Şercan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Şercan si politistul Adrian George Bărbulescu
Emilia Şercan si politistul Adrian George Bărbulescu

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii, în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan, la domiciliul rectorului şi al prorectorului Academiei de Poliţie cât şi la sediul instituţiei.

Procurorii DNA efectuează percheziţii la domiciliul rectorului şi al prorectorului Academiei de Poliţie din Bucureşti, în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan. Sunt percheziţii şi la locuinţele mai multor ofiţeri.

Dosarul în care jurnalista Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea a fost preluat de DNA, după ce iniţial dosarul fusese deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 au deschis dosarul care viza infracţiunea de ameninţare.

Dosarul a fost însă preluat de DNA. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele, o explicaţie ar putea fi că există bănuieli că agentul de poliţie ar fi fost pus de către cineva să o ameninţe pe Emilia Şercan, contra unor posibile foloase, bunuri sau sume de bani, de aici şi suspiciunile de corupţie sau de fapte conexe corupţiei, după cum informează Digi 24.

În vârstă de 23 de ani, ofiţerul suspectat că a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan a fost audiat. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis palsarea sub control judiciar pentru 60 de zile a masterandului de la Academia de Poliţie A.I. Cuza, suspectat că i-ar fi trimis mai multe mesaje de ameninţare jurnalsitei Emilia Şercan.

Anterior într-o postare pe Facebook, Emilia Şercan şi-a arătat consternarea vizavi de identitatea autorului. ”A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie”, a scris Emilia Şercan, anunţând că va reveni cu informaţii. 

Tânărul se numeşte Gheorghe Adrian Bărbulescu. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  Facultatea de Poliţie, Programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi Siguranţă Publică”, anul trecut, când a şi luat examenul de  licenţă, în sesiunea din iulie, cu nota 8,80, în specialitatea Poliţie rutieră. Ofiţerul pare decis să meargă mai departe cu studiile pentru că, în luna septembrie a anului trecut, a fost admis, cu nota 8,20, la examenul pentru studiile Master în specialitatea „Comunicarea socială proactivă a poliţiei”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite