UPDATE Percheziţii la persoane care au obligat fete dintr-un centru de asistenţă socială să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii DIICOT în mai multe judeţe din ţară
Percheziţii DIICOT în mai multe judeţe din ţară

Procurorii DIICOT fac 12 percheziţi, joi, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, la membrii unei grupări care ar fi racolat minore dintr-un centru de asistenţă socială din Târgovişte şi le-ar fi obligat să se prostitueze, fiind sprijiniţi de o femeie care era supraveghetor în centru.

UPDATE Mai mulţi angajaţi ai Complexului de servicii sociale „Floare de Colţ” din municipiul Târgovişte sunt audiaţi, joi, având calitatea de martori în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări cu privire la presupuse fapte de proxenetism şi trafic de minori, a declarat Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, instituţie care are în subordine complexul respectiv, potrivit Mediafax.

Descinderi de amploare

„Deocamdată sunt audiaţi o parte din angajaţii de acolo (de la Complexul social «Floare de colţ» din Târgovişte - n.r.). În calitate de martori sunt audiaţi”, a spus Cerasela Gurgu. Potrivit acesteia, în acest dosar se fac percheziţii la sediul complexului social.

Anchetatorii au descins la membrii grupării, suspectaţi de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor, şi vor duce 60 de suspecţi la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, suspecţii au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore instituţionalizate într-un centru de minori aparţinând DGASPC Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, citat de Mediafax.

Minore, exploatate sexual

Membrii grupării ar fi fost sprijiniţi de o femeie care lucra ca supraveghetor la Complexul de Servicii Sociale "Floare de Colţ", din cadrul DGASPC Dâmboviţa, aceasta fiind suspectată că i-a ajutat să exploateze sexual două minore, potrivit sursei citate.

Percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT Piteşti şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, SCCO Vâlcea şi BCCO Ploieşti, precum şi al jandarmilor. Acţiunea este spijinită şi de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite