Percheziţii, manele şi belele: Salam şi Guţă, storşi de bani de Clanul Duduianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre liderii Clanului Duduianu, zis „Seif”, ridicat de mascaţi şi dus la audieri Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Unul dintre liderii Clanului Duduianu, zis „Seif”, ridicat de mascaţi şi dus la audieri Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Maneliştii Florin Salam şi Nicolae Guţă le-au trimis pe cap mascaţii, ieri, „duşmanilor” lor din Clanul Duduianu, după ce aceştia din urmă i-au lăsat fără banii câştigaţi la mai multe petreceri. Cei doi manelişti au formulat plângeri penale, după ce n-au mai suportat ca Duduienii să arunce cu bani în ei la chefuri, după care să îi ia înapoi.

Peste 100 de poliţişti s-au mobilizat, ieri dimineaţă, pentru a-i ridica pe membrii Clanului Duduianu în urma plângerilor depuse de maneliştii Florin Salam şi Nicolae Guţă. Oamenii legii au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman într-un dosar de tâlhărie şi şantaj. În urma descinderilor, 13 interlopi au fost conduşi la audieri. 

Duduienii sunt acuzaţi că ar fi tâlhărit mai mulţi manelişti şi le-ar fi luat banii câştigaţi de aceştia la diverse evenimente, ori i-ar fi şantajat să cânte pe gratis la petrecerile lor. Alteori, interlopii îi chemau pe manelişti să le cânte la chefuri, le aruncau bani pentru a se lăuda, iar la final le luau banii înapoi.

Maneliştii nu se înţeleg cu interlopii

În alte situaţii, banii pe care îi percepeau interlopii de la manelişti erau cu titlu de taxă de protecţie.

Printre victimele interlopilor din clanul Duduianu s-ar afla şi nume cunoscute de manelişti, precum Florin Salam şi Nicolae Guţă.

De altfel, nu este pentru prima oară când maneliştii Florin Salam şi Nicolae Guţă intră „în belele” cu lumea interlopă.

Florin Salam a fost bătut de interlopi în toamna anului trecut, în urma unui scandal izbucnit la o petrecere. Totul ar fi pornit de la o femeie, soţia unuia dintre interlopi, cu care Florin Salam ar fi băut mai multe pahare.

La rândul său, Nicolae Guţă a fost agresat în urmă cu câţiva ani în toaleta unui bar din Petroşani. Manelistul a fost luat pe sus de mai mulţi indivizi care i-au cerut să plătească o anumită sumă de bani, pe care le-o datora. Nicolae Guţă nu a depus plângere împotriva agresorilor.

Duduienii, „stăpâni” în zona Pantelimon

Nici pentru interlopii din Clanul Duduianu nu este pentru prima oară când sunt săltaţi pentru taxe de protecţie, cămătărie şi şantaj, în general infracţiuni comise cu violenţă, petrecute în zona Pantelimon din Capitală. Membrii grupării acţionau în grupuri de 4-5 persoane, înarmaţi cu săbii sau topoare, intrau în locuinţele victimelor, pe care le obligau, prin lipsirea de libertate, să semneze acte pentru presupuse datorii sau încercau să vândă, cu acte false, diverse imobile.

O mare problemă a interlopilor din Clanul Duduianu a fost aceea că anul trecut au rămas fără ultimul lider din „garda veche”, Nicolae Duduianu zis „Pian” (60 de ani). Nicolae Duduianu a fost reţinut pentru tentativă de omor, după ce a lovit intenţionat cu maşina o altă persoană, despre care se crede că îi era rival.

Speranţele interlopilor sunt acum în Emi Pian, fiul unuia dintre liderii clanului Duduianu. El a fost liberat condiţionat din închisoare în septembrie 2019, după ce a fost condamnat definitiv, pe 13 octombrie 2017, la 3 ani şi 8 luni pentru infracţiunile de şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor. Atunci, Emi Pian a fost aşteptat cu lăutari şi forcuri de artificii la poarta închisorii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite