Percheziţii în mai multe judeţe din ţară la persoane acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderi în mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul
Descinderi în mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul

Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă în mai multe judeţe din ţară, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul ajungând la 10 milioane de euro. Persoanele urmează să fie aduse la audieri în Capitală, potrivit Poliţiei Române.

25 de percheziţii au loc în patru judeţe, urmând ca 20 de persoane să fie conduse la audieri. Concret, descinderile  au loc pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş, Arad şi Caraş Severin, informează comunicatul de presă.

Printre cei vizaţi se află şi directorul DGASPC, Valentin Popescu, şi tatăl său, fostul şef al PSD Orşova, Constantin Popescu, anchetatorii făcând percheziţii atât la locuinţele celor doi din Orşova şi Drobeta Turnu Severin, cât şi la sediul societăţii Floricola, din Orşova.

Anchetatorii susţin că în perioada 2008 - 2014, 32 de persoane care au calitatea de reprezentanţi legali ai 35 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit evazionist, bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

„Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, etc.) în valoare de peste 45.000.000 de euro,  pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, prejudiciul ajunge la 10 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite