UPDATE Dumitru Dragomir, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Mai multe percheziţii au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare pentru mai multe meciuri de fotbal din Liga 1. Anchetatorii au fost la sediul LPF, dar şi la locuinţa lui Dragomir.

UPDATE „Dumitru Dragomir a adus documente justificative, dar ele nu au fost luate în considerare. Probabil le vom folosi în instanţă”, a declarat avocatul fostului preşedinte al LPF.

UPDATE Dumitru Dragomir a fost reţinut de procurori şi urmează să fie dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. 

Alături de fostul preşedinte al LPF au mai fost reţinuţi şi oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Mădălin Alexandru Radu Arhire.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, procurorii au început urmărirea penală faţă de Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, dar şi faţă de Mihai Corbu şi Radu Arhire. 

Cu toţii sunt acuzaţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

UPDATE Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis începerea urmăririi penale in rem (pentru fapte) în acest caz pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi fost prejudiciat cu 3 milioane de euro prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.

Ancheatorii mai precizează că suma de bani ar fi fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, procurorii îl audiază şi pe avocatul Mihai Corbu.

Aceleaşi surse au precizat că ar fi fost percheziţii şi la sediul firmei Contract Properties.

UPDATE Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir este la sediul Poliţiei Capitalei unde este audiat.

UPDATE Dumitru Dragomir a declarat la ieşirea din locuinţa sa că merge singur la audieri şi că este „acoperit” de documente.

„Acum mă duc la audieri. Am documente, sunt acoperit de hârtii cât trăiesc şi de pământ după ce mor”, a spus, fostul preşedinte al LPF.

Mai mult, Dragomir a afirma că nu crede că va fi reţinut.

Mitică Dragomir: E un război în care eu sunt la mijloc

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat, luni, că percheziţiile Poliţiei la locuinţa sa fac parte dintr-un „război” în care el se află la mijloc.

„Au venit la ora şase! La mine acasă, la hotel şi la Bogdan (n.r. - fiul său). Acum am casa plină! Mă uit la televizor şi aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizaţi, îşi fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii….Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect”, a declarat Dragomir, pe blogul sãu.

UPDATE Dumitru Dragomir a confirmat informaţia, afirmând că anchetatorii nu i-au spus însă ce căutau.

"Da, domne', au fost dimineaţă, acum au plecat. Nu ştiu de unde erau, de la Poliţie, şi nici nu mi-au spus ce căutau", a afirmat Dragomir, citat de Mediafax.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: "Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau".

Poliţiştii au descoperit nereguli, în perioada 2011-2013, în ceea ce priveşte vânzarea drepturilor de televizare al unor meciuri din liga naţională de fotbal.

„Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

În acest dosar sunt vizate şapte persoane suspectate de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Prejudiciul estimat în acest caz ajunge la 3 milioane de euro.

Percheziţiile sunt efectuate de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii (SRI) .

Citeşte şi:

VIDEO Adevărul Live: Grigore Cartianu despre cum „a scăpat” până acum Mitică Dragomir de spectrul puşcăriei

Luni dimineaţă poliţiştii au descins în locuinţa lui Mitică Dragomir, căutând probe pentru presupuse infracţiuni pe care acesta le-a făcut prin vânzarea meciurilor din Liga I. Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre cum „a scăpat” pînă acum fostul preşedinte al LPF de spectrul puşcăriei în condiţiile în care alţi oameni celebri din fotbalul românesc se află deja în spatele gratiilor.

INFOGRAFIE „Cazul” Dragomir:  reconstituirea traseului banilor din drepturile TV

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 din 2011, vizaţi fiind Dumitru Dragomir şi alte şase persoane. Ioan Neculaie, patron la FC Braşov, spunea la vremea respectivă că a fost „o ciordeală ieftină” din partea fostului preşedinte al LPF.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite